Kanta-Häme

Opintopiste irtoaa kymmenellä eurolla

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat voineet kesän aikana täydentää tutkintoaan myös avoimen yliopiston kurssitarjonnalla.

Opintojen suorittaminen on Hamkin opiskelijoille huomattavasti tavanomaista edullisempaa. Ammattikorkeakouluopiskelijoilta peritään vain hallintomaksu, joka on kymmenen euroa opintopistettä kohden. Tavallisesti kurssimaksut liikkuvat useissa sadoissa euroissa.

Hämeen kesäyliopisto tarjoaa kursseja usealta eri yliopistolta. Rehtori Jari Tiainen kertoo, että ainakin Turun yliopiston kulttuurituotannon suunnittelun opintokokonaisuus on kiinnostanut muutamia opiskelijoita.

– Myös muut kurssit jotka sopivat omaan opetussuunnitelmaan, kuten sosiaalityö, on kiinnostanut jonkin verran. Moni ammattikorkeakouluopiskelija ajattelee silti varmasti, miksi maksaa opetuksesta edes sitä vähää, kun omassa koulussa saa tehdä opintoja maksutta.

Hamkin kurssit eivät ole avoimia

Ammattikorkeakoulun kursseja ei ainakaan toistaiseksi voi tehdä avoimessa yliopistossa.

Se, voisiko Hämeen kesäyliopisto järjestää tulevaisuudessa myös Hamkin opetusta, on vielä auki. Tuleva ammattikorkeakoulu-uudistus voi Tiaisen mukaan muuttaa tilanteen.

Yhteistyö on toistaiseksi vain Hämeen kesäyliopiston rahoittamaa. Yksi vaihtoehto voisi Tiaisen mukaan olla, että ammattikorkeakoulu osallistuisi kurssimaksuihin opiskelijan puolesta.

– Me haluamme luoda opiskelijoille joustavia opinpolkuja, jotka parhaiten palvelisivat työllistymistä toivottuun ammattiin. Yhteistyö kiinnostaa ehdottomasti myös jatkossa, kunhan rahoitus selviää. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020