fbpx
Kanta-Häme

Opintosetelillä ollut vähäistä kysyntää kesäyliopistossa

Kesäyliopiston opintoihin voidaan myöntää enintään 150 euron avustus oppilasta kohden. Opintoseteleitä on vielä tarjolla.

– Opintosetelihakemuksia tulee tasaisesti, mutta hakijoita voisi olla vielä enemmänkin, sanoo Hämeen kesäyliopiston osastosihteeri Suvi-Tuulia Tiainen.

Opintosetelin kohderyhmää ovat työttömät, eläkeläiset, ikääntyneet sekä henkilöt, joilla on alhainen peruskoulutus tai jotka ovat keskeyttäneet opintonsa.

Kesäyliopisto tarjoaa muun muassa avoimen yliopiston kursseja sekä ylioppilaskirjoituksiin valmentavia abiturienttikursseja.

Opiskelijoiden toiveet otettu huomioon

Avoimen yliopiston tarjontaa pyritään täydentämään joka vuosi opiskelijoiden toiveiden mukaan, kertoo Suvi-Tuulia Tiainen.

Ensi syksynä opiskelijoiden toiveesta avoimessa yliopistossa uutena järjestetään muun muassa psykologian, uskontotieteen ja journalistiikan perusopintoja.

– Tänä vuonna avoimen yliopiston opintotarjontamme on poikkeuksellisen laaja, toiveenamme on tavoittaa erityisesti välivuotta viettävät nuoret, Suvi-Tuulia Tiainen sanoo.

Hämeen kesäyliopiston rehtori Jari Tiainen sanoo, että avoin yliopisto on lisännyt koulutuspolkuja jäätyään Hämeenlinnan ainoaksi tiedeyhteisöksi.

Hämeenlinnan avoimessa yliopistossa voi opiskella yksittäisten kurssien lisäksi kokonaisen tutkinnon. Esimerkiksi avoimen yliopiston sekä Itä-Suomen yliopiston järjestämällä linjalla voi opiskella itsensä oikeustieteen maisteriksi asti.

Tämän vuoden opiskelijamäärä on odotetulla tasolla

Avoimen yliopiston kesän kurssien osalta suosituimpia kursseja ovat kielikurssit ja kasvatustieteen kurssit. Abikursseista vuodesta toiseen eniten ovat vetäneet englannin ja matematiikan kurssit.

Opiskelijamäärä vaihtelee vuosittain hieman. Tämän vuoden opiskelijamäärämme on ollut odotetulla tasolla, kertoo Suvi-Tuulia Tiainen.

Hämeen kesäyliopiston opiskelijat ovat pääsääntöisesti keski-iässä olevia aikuisopiskelijoita.

– Kesän opetuksen osalta noin kolmasosa opiskelijoista on abiturientteja sekä lukioon siirtyviä nuoria, Suvi-Tuulia Tiainen sanoo.

Kesän osallistujalukua ei ole vielä saatavilla, sillä osa kursseista alkaa vasta heinäkuun lopulla. Kesäyliopiston koko vuoden opiskelijamäärätavoite on noin 3 700 opiskelijaa.(HäSa)

Menot