Kanta-Häme

Opiskelijat peräävät alennusta junalippuihin

Pääradan varrella asuvat opiskelijat vaativat VR:n kausilippuihin opiskelija-alennusta. Opiskelijat ojentavat keskiviikkona yli 2 000 kansalaisen allekirjoittaman adressin valtion omistajaohjauksesta vastaavalle ministerille Sirpa Paaterolle.

Nyt opiskelija maksaa Riihimäen ja Helsingin väliä kulkiessaan kuukauden kulkemiset kattavista sarjalipuista 212,40 euroa, kun kuukauden aikuisen kausilippu maksaa 200,70 euroa.

VR on poistanut opiskelijahintaiset kausiliput lähijunista toteamalla, ettei kausilipuista voi antaa päällekkäisiä alennuksia. Kausilipun aikuishintaa on jo alennettu.

Alle 17-vuotiaalle nuorelle VR tarjoaa kuitenkin juniorihintaisen kausilipun.

Hyvinkääläinen Jussi Kukkola korostaa, ettei kyse ole pelkästään lippujen edullisemmasta hinnasta. Nykyinen VR:n hinnoittelu ajaa opiskelijat muuttamaan Helsinkiin, jossa vuokra-asunnoista on huutava pula. Halvemmat hinnat mahdollistaisivat asunnon hankkimisen junamatkan päästä radanvarsikunnista.

Adressin luovuttavat sen tekijät eli hyvinkääläinen Jussi Kukkola, riihimäkeläinen Miia Nahkuri ja järvenpääläinen Sonja Huttunen. (HäSa)