Kanta-Häme

Opiskelijat talkoilevat ympäristökohteen hyväksi

Hämeen ammattikorkeakoulun eli Hamkin tulevat metsätalousinsinöörit, hortonomit, agrologit ja ympäristösuunnittelijat paiskivat toukokuussa yhden päivän töitä kantahämäläisen ympäristökohteen hyväksi.

Facebookissa on käynnissä äänestys, jonka perusteella talkookohde valitaan. Ehdolla ovat Vartiovuori Mustialassa, Eerolan perintötila Evolla ja Tenholan linnavuori Hattulassa.

Vartiovuori on yksi Mustialan perinnebiotooppialueista. Rinteeltä pitää saada oksia pois ja poltettavaksi, jotta aluetta voi käyttää laiduntamiseen.

Eerolan tila on tullut perintönä oppilaitokselle joitain vuosia sitten. Perintöön kuului tilan lisäksi muutakin varallisuutta, jonka koroista jaetaan vuosittain stipendejä opiskelijoille. Tilan rakennukset ovat pahoin ränsistyneet ja pihapiiri villiintynyt, joten piha pitää siivota.

Tenholan linnavuorelta avautuva maisema on metsittynyt. Aluskasvillisuutta pitää poistaa ja rankoja raivata, jotta näkymät Vanajavedelle paljastuvat. Kohteessa mukana ovat Museovirasto ja Vanajavesikeskus.

Talkookohteisiin voi tutustua ja samalla äänestää osoitteessa: https://www.facebook.com/HAMKbiotalouskt.

Idea talkoista on osa koulutusohjelmien omaa yhteishakukampanjaa. Yhteishaku ammattikorkeakouluihin on parhaillaan käynnissä. (HäSa)