fbpx
Kanta-Häme

Oppimateriaali kannustaa koululaisia vastuulliseen kokkaamiseen

Yläkoululaisten osaamista vastuullisina kuluttajina pyritään vahvistamaan uudella ruokakasvatuksen verkko-opetusmateriaalilla, joka on maan kaikkien koulujen käytössä.

Ruokatiedon nettisivuilla julkaistava materiaali tutustuttaa nuoret ruokaketjuun pellolta pöytään ottaen huomioon ympäristön, eläinten hyvinvoinnin, tuoteturvallisuuden, ravitsemuksen, työhyvinvoinnin, taloudellisen vastuun ja paikallisuuden.

Kotitalousopettajien liiton puheenjohtaja ja riihimäkeläisen Pohjolanrinteen koulun kotitalousopettaja Anneli Rantamäki uskoo, että oppimateriaali herättelee nuoria ja aikuisiakin pohtimaan ruuan alkuperää ja reittiä omaan ruokapöytään.

– Eläinten oloista ja hyvinvoinnista kertovat videot tulevat varmasti käyttöön opetuksessani, Rantamäki lupaa.

Rantamäen mukaan vastuullinen kuluttaminen on tärkeä osa opetussuunnitelmaa peruskoulussa.

– Jokainen nuori pohtii ostoksiaan ja useat päättävät itsenäisesti mitä lopulta ostavat. On hyvä, että tämä osa-alue on nostettu vastuullisuuden ulottuvuuksien rinnalle oppimateriaalissa, Rantamäki jatkaa.

Opetusmateriaaliin kuuluu myös osaamiskilpailu, minkä pilottivaihe toteutetaan pääkaupunkiseudulla kymmenessä yläkoulussa lokakuussa. Myöhemmin myös kilpailu on tarkoitus laajentaa valtakunnalliseksi.

Materiaalin ovat tuottaneet Ruokatieto, tuottajajärjestö MTK ja Kotitalousopettajien liitto. Ruokavisaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö, ja mukana on parikymmentä yhteistyötahoa. (HäSa)

Menot