Kanta-Häme

Oppisopimuskoulutus kompastui taantumaan

Taantuma on vähentänyt oppisopimuskoulutuksen ja myös sen ennakkojakson suosiota. Alle 25-vuotiaille suunnatulla ennakkojaksolla on opiskellut kymmenkunta nuorta, joista yksikään ei ole toistaiseksi saanut vielä oppisopimuspaikkaa Hämeenlinnassa.

Viime syksynä aloitetun ennakkojakson hankekoordinaattori Sirpa Rintala Hämeenlinnan seudun Oppisopimustoimistosta haastaa Hämeenlinnan kaupungin ja yrittäjät.

– Nuorisotyöttömyys poistuisi, jos jokainen yritys ja kaupunki sitoutuisi ottamaan yhden nuoren viidessä vuodessa oppisopimuskoulutukseen. Taantuma on tehnyt yrityksistä varovaisia sitoutumaan pitkäksi aikaa, Rintala ja työelämäkoordinaattori Jari Lartama pohtivat.

Ennakkojakso on tarkoitettu niille nuorille, jotka eivät ole suorittaneet tutkintoa peruskoulun päättymisen jälkeen.

Sitoutumista pelätään

Koordinaattorien mielestä yritykselle olisi vain eduksi, jos he saisivat työntekijäkseen innostuneen nuoren, joka olisi perehtynyt hyvin alaan ja tehtäviinsä. Monessa yrityksessä kuitenkin pelätään koulutuksen sitovan liikaa.

Sirpa Rintala muistuttaa, että oppisopimuskoulutettu nuori on valmistuessaan valmis työntekijä. Häntä ei tarvitse enää perehdyttää yrityksen kulttuuriin tai tehtäviin.

– Tutkinnon voi suorittaa oppisopimuksella myös osan kerrallaan. Tämä sitoisi yrityksen esimerkiksi vain puoleksi vuodeksi, Rintala muistuttaa.

Oppisopimuskoulutuksen ennakkojakso on herättänyt paljon kiinnostusta. Jakso kestää lyhyimmillään kaksi viikkoa ja pisimmillään 20 viikkoa. Sen kuluessa nuoret opettelevat työnhakua tai ajavat vaikka trukkikurssin tai suorittavat hygieniapassin.

– Kiinnostusta on ollut, mutta ei tungosta, Jari Lartama huomauttaa.

Uutta koulutusta

Alle 25-vuotiaille nuorille tarkoitettu ennakkojakso valmentaa ilman tutkintoa olevia nuoria oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutuksen ennakkojakson kuluessa nuorella on mahdollisuus ottaa selvää, mitä hän haluaisi tehdä työkseen.

Tarpeen mukaan jakson aikana ehtii tutustua useampaankin eri ammattiin. Joskus nuoren urahaaveet kirkastuvat jo alkuhaastattelujen aikana tai hän onnistuu saamaan mieluisan opiskelupaikan. Jotkut ovat saaneet työpaikan tai oppisopimuspaikan ilman ennakkojaksoa.

– Ennakkojakso sopii sellaisille nuorille, jotka ovat aktiivisia, motivoituneita ja joilla on jo mahdollisia työpaikkoja mielessään. Meillä ei valitettavasti ole laatikkoa, josta voisimme työpaikkoja kaivaa, Sirpa Rintala muistuttaa.

Ennakkojakso on jokaiselle nuorelle erikseen räätälöityä koulutusta.

– Mistään massatuotteesta ei todellakaan ole kysymys. Kynnys koulutukseen osallistumiseksi on tehty tietoisen matalaksi. Riittää kun meille soittaa, Lartama sanoo.

Vaikka ennakkojakso onkin uusi asia, on se tullut jäädäkseen. Ensi syksystä lähtien ennakkojakso kuuluu jo Ammatillisen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen johon haetaan. (HäSa)