fbpx
Kanta-Häme

Orkesteri heittäytyy jazzin lumoihin

Hämeenlinnan kaupunginorkesteri tarjoaa kesäkuun konsertissaan huippuluokan jazzia ja kevyttä klassista.

Orkesterin johtajana ja solistina vierailee maamme johtava klassisen musiikin parissa työskentelevä saksofonisti Olli Pekka Tuomisalo.

Vasta promovoitu musiikin tohtori tuo mukanaan huippuluokan jazztrion. Pianoa soittaa musiikin tohtori Risto-Matti Marin, joka tunnetaan ennen muuta klassisen musiikin puolella suvereenina virtuoosina. Hän on kuitenkin kotonaan myös jazzin tai vaikkapa heavyn parissa.

Basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Mikko Arlin ovat Sibelius-Akatemian jazz-osaston kasvatteja ja saavuttaneet monipuolisuudellaan vanhan jalansijan musiikkielämässä.

Konsertin ohjelmistossa kuullaan muun muassa Duke Ellingtonin ja Jimmy Dorseyn jazz-sävelmiä sekä mm. Asfredo D’Ambrosionin ja Astor Piazzollan musiikkia.

Konserttipaikka …kannattaa löytää

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin intendentti Markku Jokinen on tyytyväinen, kun orkesteri pääsee soittamaan kevyen kesäisen konsertin huippuluokan vierailijoiden kanssa.

– Noin vuosi sitten esitimme saman ohjelmiston hiukan eri kokoonpanolla. Konsertti oli suosittu, joten nyt on kiva päästä soittamaan sama uudelleen, hän sanoo.

Ainoa päänvaiva on tällä kertaa konserttipaikka. Koska orkesterin vakiopaikka Palokunnantalo on remontissa, konsertti viedään kokeeksi Keskussairaalan vanhaan Ahvenisto-saliin.

Kaupunginorkesteri on pitänyt salissa aiemmin konsertteja sairaalan henkilökunnalle ja potilaille ja havainnut, että se on akustiikaltaan ja tunnelmaltaan loistava.

– Ensimmäinen julkinen konsertti salissa on vähän arvaamaton, sillä yleisö joutuu näkemään vähän vaivaa löytääkseen paikalle, Jokinen tunnustaa.

Hän kuitenkin luottaa siihen, että jazzin ja viihdemusiikin ystävät tulevat paikalle kaiken uhallakin.

Konserttipaikka löytyy Kanta-Hämeen keskussairaalan mäeltä. Tarkempi osoite on Ahvenisto-rakennuksen B-siipi ja siellä kolmas kerros.

Soitto alkaa tiistaina 5. kesäkuuta kello 19. (HäSa)

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin jazz- ja viihdekonsertti 5.6. kello 19 Keskussairaalan Ahvenisto-salissa.

Menot