Kanta-Häme

Ortodoksisesta seurakunnasta kavallettu parisataatuhatta euroa

Poliisi epäilee Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan seurakuntasihteerin kavaltaneen parisataatuhatta euroa seurakunnan varoja. Tarkkaa summaa ei tällä hetkellä ole tiedossa.

Seurakunta on päättänyt epäillyn työsuhteen viime viikon lopulla ja tehnyt asiasta rikosilmoituksen, ja siitä on aloitettu poliisitutkinta.

Muita epäiltyjä ei seurakunnanvaltuuston puheenjohtajan Riitta Räntilän mukaan ole.

– Epäilty selvisi poliisitutkinnassa. Olemme hyvin hämmentyneitä ja järkyttyneitä. Ei osaa sanoin kuvata tätä tilannetta. Järjellä ei ymmärrä, eikä tunteilla, Räntilä toteaa.

Kavallusepäily tuli ilmi noin viikko sitten seurakunnan raha-asioita hoitavan pankin sisäisessä valvonnassa, jossa havaittiin asiattomia tilisiirtoja. Pankki otti seurakuntaan yhteyttä.

Riitta Räntilä ei osaa sanoa, minkälaisia summia kerrallaan oli kadonnut. Hän ei myöskään suoralta kädeltä osaa sanoa, minkälaisia vaikutuksia kavalluksella on seurakunnan budjettiin.

Räntilän mukaan uuden ortodoksikirkon suunnittelu etenee kuitenkin entiseen tapaan.

– Tämä kokonaistilanne täytyy katsoa loppuun saakka ja miettiä hetki asian äärellä. Seurakunnassa ei ole toivoa menetetty asian vuoksi. Vaikka olemme murheen murtamia, eteenpäin mennään. Lähtökohta on se, että uuden kirkon suunnittelua jatketaan. Sitä ei lopeteta tähän.

Seurakunnan taloudesta ja hallinnosta vastaa seurakunnanneuvosto kirkkoherran johdolla. HÄSA

Päivän lehti

7.6.2020