fbpx
Kanta-Häme

Osa kustannusnoususta bussilippuihin

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi hinnankorotuksen bussilippuihin. Toisin kuin aikaisemmin kerrottiin, se on tämän vuoden ensimmäinen korotus asiakashintoihin.

Edellisen kerran hintoja korotettiin viime vuoden elokuussa.

Sen sijaan yhteiskunnan tukemia linjoja ajavat linja-autoliikennöitsijät saavat heinäkuussa vuoden toisen tukikorotuksen.

Yhteiskunnan tukemissa lipuissa kunnat ja valtio määrittävät lipun hinnan, mutta liikenteenharjoittajat saavat pelkkää asiakashintaa korkeamman korvauksen tehdyistä matkoista. Tuon erotuksen maksavat kunnat ja valtio.

Helmikuussa tähän korvaukseen tehdään indeksikorotus, jos tarvetta on. Niin tämän vuoden helmikuussakin.

Se ei kuitenkaan riitä kattamaan liikennöitsijöiden kustannuksia, koska ne nousivat rajusti alkuvuodesta, parissa kuukaudessa jopa 12 prosenttia.

Hämeenlinnassa yhdyskuntalautakunta päätyi korottamaan myös asiakashintoja heinäkuun alusta. Kaupungin tukirahat eivät riitä kattamaan koko kustannusnousua, mutta ei sitä voi kokonaisuudessaan myöskään siirtää lippujen hintoihin.

Seutulipun hinta nousee heinäkuun alussa 74 euroon (nyt 70), kaupunkikausilipun 44 euroon (42 e), kaupunkisarjalipun hinta 57 euroon (54 e) ja Lammi-Lahti -lipun 100 euroon (95 e).

Menot