Kanta-Häme

Osa Ruununmyllyn päiväkotilapsista pääsee pian parakkiin

Uusi vuosi tarkoittaa runsaalle kuudellekymmenelle Ruununmyllyn päiväkotilapselle muuttoa uusiin tiloihin. Kolme ryhmää asettuu taloksi kolmesta moduulista koottuun parakkiin joululomien jälkeen 7. tammikuuta alkaen.

Parakkiin siirtyvät yksi esiopetusryhmä ja metsäeskarilaiset, Kaivohaan päiväkotiryhmä sekä Kutalan päiväkodissa olleet 5-vuotiaat.

Ruununmyllyn päiväkoti on ollut suljettuna elokuun alusta lähtien sisäilmaongelmien takia. Päiväkodin noin sata lasta on ollut sijoitettuna Kutalan, Idänpään, Kaivohaan ja Jokiaron päiväkoteihin sekä asuntomessualueella sijaitsevaan punaiseen mökkiin. Mökin esikoululaiset siirtyivät kelien kylmetessä Kutalan päiväkodin saliin.

Johtaja Eija Riikosen mukaan parakin tulo helpottaa Ruununmyllyn päiväkotilasten tilannetta huomattavasti.

– Lapset pääsevät lähemmäksi kotia ja vanhempien kuljetusmatkat lyhenevät. Saamme meidän esiopetuksen, jota tehdään yhteistyössä koulun kanssa, aktiivisemmin vireille. Myös meidän henkilöstön liikkuminen muuttuu huomattavasti helpommaksi, listaa Riikonen.

Bonuksena muutamia lisäpaikkoja

Parakin käyttöönotto aiheuttaa pienimuotoisen dominoefektin myös entisissä väistötiloissa. Kaivohaan ja Jokiaron päiväkodit palaavat ryhmäperhepäiväkodeiksi, kun Jokiarossa ollut päiväkotiryhmä siirtyy Kutalaan. Yksi esiopetusryhmä jää edelleen Idänpään päiväkodin saliin.

– Näillä järjestelyillä saamme muutamia lisäpaikkoja jonossa oleville lapsille, kertoo Riikonen.

Parakissa on keittiötila, jonne lasten ruoka tuodaan Kaurialan keskuskeittiöltä.

Lokakuussa valmistuneen kuntotutkimuksen loppuraportin mukaan Ruununmyllyn päiväkotirakennus kärsii selluvilla- ja mineraalivillapölystä, muttei mikrobeista tai kosteusvaurioista. Rakennuksen salaojia ja kattovesijärjestelmää on jo uusittu.

Lasten ja nuorten lautakunta päätti lokakuussa, että päiväkoti korjataan eikä sitä muuteta kouluksi. Kouluverkkoselvityksen avaamisen jälkeen päiväkodin tulevaisuus on ollut avoin kysymys.

– Seuraavaan lautakuntaan, joka on 16. joulukuuta, tulee ainakin Runskin osalta esitys. Esityslista ei ole vielä valmis, sanoo opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa. (HäSa)