Kanta-Häme Hämeenlinna

Osaavien työntekijöiden puute ei hellitä Hämeessä – Rekrytointiongelmat levinneet useille toimialoille

Hämeen koko seutukunnassa on iso pula mm. yleis-, yli- ja erikoislääkäreistä, Hämeenlinnassa sairaan- ja terveydenhoitajista. Kuvassa keskussairaalan ensiapuyksikössä työskentelevät sairaanhoitaja Ari Waljakka, osastonylilääkäri Ilana Lyytinen ja lääkäri Lauri Tuovinen. Kuva: Esko Tuovinen
Hämeen koko seutukunnassa on iso pula mm. yleis-, yli- ja erikoislääkäreistä, Hämeenlinnassa sairaan- ja terveydenhoitajista. Kuvassa keskussairaalan ensiapuyksikössä työskentelevät sairaanhoitaja Ari Waljakka, osastonylilääkäri Ilana Lyytinen ja lääkäri Lauri Tuovinen. Kuva: Esko Tuovinen

Elinkeinoelämä ja yritystoiminta voivat tällä hetkellä paremmin kaikissa Hämeen seutukunnissa kuin vuosi sitten eikä tilanteeseen ole luvassa suuria muutoksia lähitulevaisuudessakaan. Mutta:

– Osaavan työvoiman saatavuus on erittäin merkittävä ongelma, joka ei ole helpottamassa missään suhteessa, sanoo Hämeen ely-keskuksen erikoissuunnittelija Sanna Paakkunainen.

Takanvuosina osaajapulasta kärsittiin ennen kaikkea teollisuudessa ja it-alalla, mutta nyt se on laajentunut hoiva- ja palvelualoihin.

– Vuosi sitten Hämeessä oli pulaa hakijoista -ammatteja 44 kappaletta ja nyt tehdyn arvion mukaan 47, kertoo Paakkunainen.

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi äskettäin valtakunnallisen Alueelliset kehitysnäkyvät keväällä 2019-katsauksen.

 

Valtakunnallinen ilmiö

 

Työvoiman saatavuusongelma ei ole Hämeen seutukunnan yksinoikeus vaan valtakunnallinen ilmiö lukuun ottamatta pääkaupunkiseutua, Tamperetta ja Turkua.

– Mikä tässä on huolestuttavaa, se vaikuttaa niin moneen asiaan. Myös kasvuun, sanoo Paakkunainen.

– Työnantajat kokevat, että he voisivat tarjota enemmän työpaikkoja, jos osaavaa työvoimaa olisi saatavilla.

Jos sitä ei löydy, yritykset voivat hankkia ammattitaitoisia työntekijöitä räätälöimällä henkilöstölleen lisäkoulutusta. Tällaiset ns. yhteishankintakoulutukset suunnitellaan aina yrityksen ja koulutuksentuottajan kanssa yhteistyössä.

Viime vuonna näitä koulutuksia järjestettiin Kanta- ja Päijät-Hämeessä yli 20 muun muassa betonituoteteollisuuden, puuelementtirakentamisen, metallialan, varastoalan ja palvelualan yritysten tarpeisiin.

– Voidaan puhua ihan ennätysvilkkaasta yhteishankintakoulutuksien vuodesta, luonnehtii Paakkunainen.

 

Menestystarinat houkuttelevat työntekijöitä

 

Toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen sanoo, että työvoiman saatavuus on ylivoimaisesti tärkein asia, jonka parissa Hämeen Kauppakamari jatkuvasti työskentelee.

– Pahinta on, jos meiltä rupeaa lähtemään yrityksiä sen takia, että alueelta ei saa työvoimaa.

Eerikäisen mielestä tilanne helpottuisi, jos yritykset palaisivat ennen viime taantumaa vallinneeseen kulttuuriin, jossa opiskelijoita otettiin runsaammin kesätöihin, harjoitteluun ja työssäoppimisjaksoille.

– Tämä koskee tietysti kaikkia koulutustasoja, mutta ennen kaikkea ammattikorkeakoulua. Yritysten pitäisi tajuta, että jos opiskelijan integroituminen tälle alueelle ei tapahdu opiskelun aikana, he lähtevät muualle.

Eerikäinen näkee ongelmana myös yrityskoot. Hämeessä ei ole tarpeeksi keskisuuria yrityksiä, jotka työllistäisivät yli 50 työntekijää ja joiden liikevaihdot liikkuisivat yli 25 miljoonassa eurossa.

– Kasvuyritysten menestystarinat houkuttelevat työntekijöitä.

 

Isossa kuvassa osaavan työvoiman puute liittyy läheisesti myös kaupunkien vetovoimaan. Väestön kasvukeskuksiin suuntautunut muuttointo ei Eerikäisen mielestä kuitenkaan ole pitelemätön ilmiö, jonka rattaita mikään kapula ei pysty pysäyttämään.

– Olen sitä mieltä, että nämä ovat syklejä. Kyllä tässä kehityksessä tullaan vielä näkemään muutos, sanoo Eerikäinen. HÄSA

 

Hämeenlinnassa

Paljon pulaa hakijoista:

Sosiaalityön erityisasiantuntijat

Sairaan- ja terveydenhoitajat

Puhelin- ja asiakaspalvelukeskuksen myyjät

Koneenasettajat ja koneistajat

Toimisto- ja laitossiivoojat ym.

Lähde: www.ammattibarometri.fi, maaliskuu 2019