Kanta-Häme

Osallistu nyt linnunpönttötempaukseen!

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kannustaa hämeenlinnalaisia osallistumaan Miljoona linnunpönttöä -kampanjaan järjestämällä pönttötempauksen huhtikuussa.

Seurakunta on vuokrannut yhdessä Länsi-Vanajan Metsänriista ry:n ja Hämeenlinnan Varuskunnan Metsästäjät ry:n kanssa Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin pönttösorvin, jolla puupölleistä valmistetaan linnunpönttöjen aihioita neljän päivän ajan.

Jos puuta löytyy omasta takaa, voi sorvaamaan saapua oman pöllin kanssa. Pöllin pituus voi olla 25-55 senttimetriä ja paksuus 15-34 senttimetriä.

Hämeenlinnan kaupungin ja seurakuntayhtymän lisäksi monet yksityiset metsänomistajat ovat antaneet tempaukseen puutavaraa. Hämeenlinnalaiset perheet voivatkin noutaa sorvauspaikalta valmiita pönttöaihioita veloituksetta – enintään yhden pöntön nuppia kohti. Aihion mukana tulee rakentamisohjeet.

Kun linnunpönttö on valmis ja ripustettu, sen voi rekisteröidä Ylen nettisivuilla yle.fi/miljoonaponttoa.

Maaliskuun alussa alkaneen kampanjan tavoitteena on nostaa Suomen puihin miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Niillä autetaan kolopesijöiden asuntopulaa. Kampanjan aikana Hämeenlinnassa on rekisteröity jo yli 6 000 pönttöä – kolmanneksi eniten koko Suomessa.

PönttötempausPönttösorvi pyörii valtatie 10:n varressa osoitteessa Kallioportintie 9 torstaina 7.4. ja perjantaina 8.4. kello 15–19, lauantaina 9.4. kello 10–14 ja sunnuntaina 10.4. kello 12–15.

 

Menot