Kanta-Häme

Osastolääkäri pysyy Ryksissä yöllä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri aikoo sittenkin pitää lääkärin Riihimäen sairaalan osastoilla päivystämässä paikan päällä läpi yön. Lääkäri tarvitaan varmistamaan yöllä potilaiden hoitoa.

Vielä viime syksynä osastojen yöpäivystyksen järjestämistä suunniteltiin hoidettavaksi Hämeenlinnasta puhelinpäivystyksen avulla, mutta nyt on päädytty paikan päällä työskentelevään lääkäriin.

Erikoissairaanhoitotasoinen päivystys on kuitenkin keskitetty Hämeenlinnan päivystyspoliklinikkaan.

Osastoilla päivystävän lääkärin palkkaus on tarkoitus jakaa sairaanhoitopiirin ja Riihimäen seudun terveyskeskuskuntayhtymän kesken siten, että kuntayhtymä maksaisi palkasta kolmanneksen.

Sairaalaan on viime vuonna ollut vaikea saada palkattua uutta henkilökuntaa, kun johto kertoi ortopediaan erikoistuneen sairaalan toiminnan muutoksista. Vaativat leikkaukset on siirretty Hämeenlinnaan, jolloin Riihimäellä keskitytään nyt päiväkirurgisiin leikkauksiin.

Päiväkirurgian potilaiden hoito yöllä aiottiin alun perin järjestää puhelinpäivystyksen avulla Hämeenlinnasta.

Sairaalassa hoidettavien erikoissairaanhoidon sisätautiosaton ja perusterveydenhuollon akuuttivuodeosaston potilaat ovat monisairaita, joiden turvallisuutta paikan päällä päivystävä lääkäri lisää.

Ryksin osastoilla on koko muutosvaiheen ajan työskennellyt osastolääkäri paikan päällä.

Sairaanhoitopiiri jatkaa neuvotteluja Riihimäen terveyskeskuksen kuntayhtymän sekä Hausjärven, Lopen ja Riihimäen kanssa yöaikaisesta päivystyksestä.

Terveyskeskuksen

yöpäivystys Hämeenlinnassa

Riihimäen, Hausjärven ja Lopen asukkaat eivät pääse Riihimäellä päivystykseen yöllä, sillä iltakymmenen ja aamukahdeksan välillä heidät hoidetaan Hämeenlinnassa yhteispäivystyksessä.

Ryksissä toimii terveyskeskuksen päivystys kello 8-22, mutta yöllä päivystys tapahtuu Hämeenlinnassa.

Erikoissairaanhoidon akuuttipäivystys loppui Riihimäellä Ryksissä jo viime toukokuussa henkilöstöpulan vuoksi. Myös perusterveydenhuollon yöpäivystys siirtyi kesällä Hämeenlinnaan eikä sitä käynnistetty syksyllä Riihimäellä uudelleen vähäisten käyttömäärien vuoksi. (HäSa)

Mainos