Kanta-Häme

Osayleiskaava poiki neljä valitusta

Hattulan joulukuussa hyväksytystä keskeisten alueiden osayleiskaavasta on tehty määräaikaan mennessä neljä valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Ne kaikki ovat yksityishenkilöiden tekemiä, ja koskevat joko suojelumerkintöjä, muita rajoittavaksi koettuja tekijöitä tai riittämätöntä rakennusoikeutta ja maanomistajien epätasapuolista kohtelua.

Hattulan kehittämisjohtaja Janne Teeriaho sanoo, että osayleiskaavasta oli odotettavissa valituksia.

– Näin laajasta kaavasta niitä tulee aina. Pikemminkin valituksia tuli vähemmän kuin etukäteen arvioitiin. Lisäksi ne koskevat hyvin pientä osaa kaavan kokonaisalasta.

Teeriaho on tyytyväinen siihen, ettei mikään viranomaistaho valittanut kaavasta.

– Se olisi ollut yllätys, sillä pääsimme viranomaisneuvotteluissa loppujen lopuksi hyvään tulokseen.

Yhteensä yli 3 000 hehtaaria

Hattulan kunnanhallitus antoi maanantaina valitusten perusteella oman vastauksensa Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle. Vastauksessaan kunnanhallitus pitää kaikkia neljää valitusta perusteettomina ja toivoo niiden hylkäämistä.

Samalla kunnanhallitus päätti, että keskeisten alueiden osayleiskaava saatetaan voimaan muilta osiltaan paitsi valituksenalaisilta alueilta.

Keskeisten alueiden osayleiskaava kattaa yhteensä noin 3 300 hehtaaria. Siihen kuuluvat Parolan lisäksi ympäröivät kylät eli kaava ulottuu Katinalassa ja Pekolassa Hämeenlinnan rajalle ja lännessä varuskunta-alueelle.

Osayleiskaavan perusteella aletaan päivittää asemakaavoja muun muassa Parolan keskustassa ja Katinalassa. (HäSa)

Päivän lehti

4.6.2020