Kanta-Häme

Ostohammaslääkärin käyttö jatkuu

Janakkalan hammashoito tarvitsee edelleen ostopalvelua kunnan omien hammaslääkärien ja -hoitajien lisäksi. Perusturvalautakunta päätti torstaina jatkaa yhden hammaslääkäri-hammashoitaja-työparin työpanoksen ostamista vuodeksi eteenpäin.

Janakkala käyttää tältä osin toisen optiovuoden Attendon kanssa tehdystä sopimuksesta, joka syntyi kilpailutuksen jälkeen vuonna 2014. Tosin sopimus koski 1,5:tä työparia. Puolikkaan työparin osalta Janakkala irtisanoo sopimuksen.

Kiireettömään hammashoitoon pääsy on Janakkalassa toteutunut vuoden 2014 keväästä lähtien terveydenhoitolain edellyttämällä tavalla eli kuuden kuukauden kuluessa.

Esimerkiksi maaliskuussa kiireettömään hammashoitoon oli jonottamassa 494 janakkalalaista, joista 229 oli odottanut 3–6 kuukautta.

Janakkalan hammashoidossa on seitsemän hammaslääkärin vakanssia, ja niistä on täytettynä 4,3. Kesällä kuntaan tulee töihin osalaillistettuja hammaslääkäreitä, jolloin vakanssien täyttöaste nousee 5,75:een. Hammashoitajien vakansseja kunnalla on kahdeksan, ja työpanos on ollut 6,3.

On arvioitu, että Janakkala selviytyy hoitotakuun velvoitteista, jos sillä on käytössään vähintään kuuden kokoaikaisen hammaslääkärin työpanos. HäSa

Päivän lehti

6.7.2020