Kanta-Häme

Ostokset suoraan ruokakaupan hyllyltä omaan kassiin? – Riihimäen Prisma mukaan S-ryhmän kokeiluun

Tavoitteena sujuvampi asiointi, kun tavaroita ei enää tarvitse nostaa hihnalle kassoilla
Uudessa kokeilussa ostosten pakkaamista ei tarvitse odotella kaupan kassalle asti. Kuva: Tapio Tuomela
Uudessa kokeilussa ostosten pakkaamista ei tarvitse odotella kaupan kassalle asti. Kuva: Tapio Tuomela

S-ryhmä aloittaa kokeilun, jossa asiakkaat voivat pistää ostoksensa suoraan ostoskassiin. Asiakkaille annetaan käsiskannerit, joilla he skannaavat hinnat jo hyllyillä myymälää kiertäessä.

Ostoksia ei näin ollen tarvitse nostaa hihnalle kassalla skannattaviksi. S-ryhmän mukaan tavoitteena on sujuvampi asiointi.

Käsiskannereita kokeillaan talven ajan Olarin Prismassa Espoossa. Lähiaikoina kokeiluun liittyvät myös Vallilan S-market Helsingissä sekä Riihimäen Prisma ja Prisma Keljo Jyväskylässä.

–  Ostosten skannaaminen käsiskannerilla helpottaa erityisesti paljon kerralla ostavia asiakkaita, arvioi S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu tiedotteessa.

Hänen mukaansa vastaavanlaiset palvelut ovat todella suosittuja esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa, joissa paikoin jopa puolet asiakkaista skannaa ostokset jo niitä kerätessään.

–  Asiakkaat ovat tätä meiltäkin jo pidempään toivoneet, ja siksi haluamme nyt Suomessa edelläkävijänä tarjota asiakkaillemme tämän uudenlaisen kauppakokemuksen, Alarotu sanoo.

Kassalla skannataan vain yksi viivakoodi

Olarin Prismaan on sijoitettu sisäänkäynnin luokse käsiskannerit ja ohjeet palvelun käyttämiseen. Henkilökunta opastaa rekisteröitymisessä ja laitteen käytössä.

Olarin Prisman johtaja Juha Itkonen kertoo, että asiakas nappaa sisäänkäynniltä mukaansa käsiskannerin ja skannaa ostoksensa sitä mukaa kun kerää niitä ostoskassiin. Pikakassojen luota löytyy käsiskannerin palautuspiste.

–  Palautuksen yhteydessä tulostetaan koontikuitti, joka maksetaan normaalisti kassalla. Kassalla siis skannataan sutjakasti vain yksi viivakoodi, vaikka ostoksia olisi kertynyt monta kassillista, Itkonen kuvaa.

Palveluun rekisteröidytään S-etukortilla ensimmäisellä käyttökerralla eli palvelu on tarkoitettu S-ryhmän asiakasomistajille. Rekisteröityminen tapahtuu erillisellä rekisteröitymispäätteellä myymälässä. Seuraavilla kerroilla tunnistautuminen onnistuu näyttämällä laitteelle S-korttia. STT

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic