fbpx
Kanta-Häme

Ostoksia säästetään alennusmyynteihin

Yhä useampi kohdistaa kesäostoksensa alennusmyynteihin. Niin tekee myös ostoksille Kankaanpäästä asti tullut Leenä Jylhänkoski.

– Joskus tulee etukäteen mietittyä jotain, mitä alesta etsisin, mutta aika usein löytyy jotain odottamatonta, hän kertoi.

Mikkelistä ostoksille Hämeenlinnaan oli saapunut Outi Holappa tyttäriensä Anni ja Vilma Holapan kera. Alennukset houkuttivat naiset liikkeelle.

– Löysimme lämpimän shaalin syksyä varten, sanoo Outi Holappa.

Hintojen lasku tuntuu

Alennusmyyntien vaikutus talouteen on niin suuri, että jopa kuluttajahintaindeksi laskee heinäkuussa. Kuluttajahintaindeksi kertoo, kuinka paljon tavaroiden ja palveluiden hinnat muuttuvat ajan myötä. Se kuvaa myös inflaatiota.

Kolmena viime vuonna kuluttajahinnat ovat laskeneet kesäkuusta heinäkuuhun aina 0,2–0,5 prosenttia, mikä johtuu ennen kaikkea vaatealennusmyynneistä. Samaan suuntaan ollaan tänäkin vuonna menossa.

Alea odotetaan hartaasti

Moda Laaksossa alennusmyynnit jatkuvat vielä muutaman viikon ajan. Kaupassa pyritään pääsemään eroon vanhoista varastoista. Monet hankkivat kesävaatteensa nimenomaan alennusmyynneistä.

– Usein katsellaan tuotteita etukäteen, ja odotetaan, että ale alkaa, ja haetaan se vasta sitten, kertoo myyjä Sanna Manelius.

Alennukset aloitettiin 30 prosentilla, mutta nyt parhaat tarjoukset ovat 70 prosenttia, kun viimeisiä kappaleita myydään.

Myös Kookengässä kesätyöntekijänä työskentelevä Hennariikka Jylhä kertoo, että alen alkua odotetaan hartaasti.

– Alennusmyynneistä aletaan kysellä jo hyvissä ajoin ennen niiden alkua.

Kenkäkaupassa alennusta saa parhaimmillaan 50 prosenttia.

Myyjän apua ei tarvita

Sokoksella kauppa käy kiivaana. Myymäläpäällikön sijaisena työskentelevän Elina Pylkkäsen mukaan alennusmyynnit kyllä huomaa.

Sokoksella alkoivat eilen 70 prosentin alennukset.

– Nyt haetaan tämän kesän juttuja, joita ei syksyllä enää saa.

Pylkkäsen mukaan ale on aikaa, jolloin myyjien apua ei kaivata yhtä paljon kuin yleensä.

– Alennusmyynneillä halutaan plärätä vaatteita läpi.

Vaimo lähettää kaupoille

Vaikka enemmistö alennusmyyntien shoppailijoista on naisia, myös miehille on paljon tarjouksia. Tori-isäntä Kari Karhu poikkesi vilkaisemaan alennusmyyntejä töidensä lomassa.

– Alennusmyynneistä tulee ostettua kenkiä, paitoja ja farkkuja.

Usein Karhu ei kaupoilla käy, mutta kun vaimo pistää ostamaan jotain, niin silloin on mentävä.

Menot