Kanta-Häme

Osuuspankin nimissä lähetetty huijausviestejä Etelä-Hämeessä

Osuuspankin nimissä on lähetetty huijaussähköposteja, joilla yritetään saada selville asiakkaiden pankkitunnuksia ja yhteystietoja.

Hämeenlinnan seudulla on paljastunut useita huijausyrityksiä tällä viikolla.

Viestin lähettäjänä näkyy pankin sähköpostia muistuttava osoite ja allekirjoittajana asiakaspalvelu. Huijausviestissä voidaan viitata muuan muassa verkkopankin järjestelmäpäivitykseen ja pyydetään tekemään verkkopankin päivitys klikkaamalla sähköpostin linkkiä. Linkki ohjaa asiakkaan huijaussivustolle.

 

Osuuspankki varoittaa asiakkaita luovuttamasta mitään tietoja huijareille.

Huijari voi esiintyä pankin edustajana ja soittaa puhelinnumerosta, joka muistuttaa pankin numeroa. Huijarit saattavat myös kalastella käyttäjätunnuksia ja salasanoja puhelimitse ja esiintyä pankin työntekijänä.

Huijaussoiton tunnistaa siitä, että puhelussa pyydetään kertomaan käyttäjätunnus, salasana tai avainlukuja. Pankki ei milloinkaan kysy näitä tietoa asiakkailtaan ja mikäli näitä tietoja pyydetään puhelimitse, on kyseessä huijaussoitto.

 

Pankista muistutetaan myös, ettei Osuuspankki pyydä kirjautumaan verkkopalveluihin sähköpostissa tai tekstiviestissä olevan linkin kautta.

Henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksia, luottokortin tietoja tai henkilötunnusta ei pidä lähettää sähköpostitse tai tekstiviestillä. Huijausviestiin ei kannata koskaan vastata. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic