Kanta-Häme

Osuuspankki tuo lähimaksut kännykkään

Osuuspankki tuo ilman kosketusta toimivat lähimaksut älypuhelimiin kevään aikana.

Käytännössä maksu tapahtuu vilauttamalla Pivo-sovelluksella varustettua älypuhelinta lähilukemista tukevalle kaupan maksupäätteelle. Ostokset veloitetaan sovellukseen liitetyltä maksukortilta.

– Maksamiseen tarvitsee vain Android-puhelimen, jossa on NFC-ominaisuus sekä OP-Visa Debit tai Visa Electron -kortin. Asiakas käyttää puhelimeensa asennetun Pivo-sovelluksen kautta omaa maksukorttiaan ja tiliään ilman ylimääräisiä rahansiirtoja, kertoo Pivon toimitusjohtaja Hanna Äijälä.

Lähiluettava maksaminen perustuu NFC HCE -tekniikkaan ja luottokorttiyhtiö Visan määrittelemään teknologiaan, joka ei vaadi puhelimen sim-kortin vaihtamista.

Kotimainen Pivo-mobiililompakko on Osuuspankin käyttämä ohjelma, jolla on voinut seurata omaa rahankäyttöään ja käyttää kauppojen etuohjelmia. Sovellus on ladattu puhelimiin jo yli 500 000 kertaa.

Lähiluettavat maksukortit tulivat Suomessa markkinoille vuonna 2010-luvun alussa ja lähimaksuominaisuudella varustettujen maksupäätteiden määrä liikkeissä kasvaa koko ajan. (Häsa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic