Kanta-Häme

Otto Kanerva luotsaa ensi kesänä Valkeakosken kesäteatteria

Monta vuotta Valkeakosken kesäteatteria pyörittäneet Mervi ja Heikki Paavilainen halusivat pitää ensi kesänä välivuoden kesäteatteritouhuista.

Ensi kesänä Valkeakosken kesäteatterista vastuun kantaa hämeenlinnalainen Otto Kanerva ja hänen tuotantoyhtiönsä Iltama.

Miten päädyit vastaamaan Valkeakosken kesäteatterista, Otto Kanerva?

– Minulta kysyttiin, haluaisinko ottaa pestin vastaan. Olen Valkeakoskelta kotoisin, joten päätöksessä painoi myös kotiseuturakkaus. Apianniemen lava oli lapsuuteni seinäpallopaikka, joten tunnen maaston läpikotaisin.

Millä tavalla aiot luotsata ensi kesän Valkeakoskella?

– Olen käyttänyt termiä ”Paavilaisten renkaan jäljissä mennään”. Se tarkoittaa sitä, ettemme keksi rengasta uudelleen, vaan teemme asiat samalla tavalla kuin tähänkin asti. Tietenkin uuden tuotannon polkeminen käyntiin on aina iso työ.

Miten ehdit sekä Valkeakoskelle että Hämeenlinnan kesäteattereihin. Hämeenlinnassa kuitenkin sekä ohjaat esityksen että näyttelet.

– Tuotantoyhtiöni ottaa vastuun eli ehtiminen on resurssi- ja delegointikysymys. Ensi-ilta on Valkeakoskella melkein kuukautta aikaisemmin kuin Hämeenlinnassa, joten kyllä minut Valkeakoskenkin esityksessä nähdään.

Aiot siis ohjata myös Valkeakosken esityksen?

– Näillä näkymin kyllä.

Koetko että Hämeenlinna ja Valkeakoski kilpailevat kesäteatterikävijöistä?

– Eivät. Molemmissa on erityyppisiä esityksiä. Mielenkiintoista on tarttua myös tänä kesänä Valkeakosken ohjaksiin, koska koen, että se voi avata uusia yhteistyökuvioita myös tulevaisuudessa. Voisimme esimerkiksi suunnitella asioita yhdessä ja olla tietoisia enemmän toistemme tekemisistä. Hämeenlinnan kesäteatterissa tehdään enemmän juonivetoisempaa teatteria. Valkeakoskella taas on enemmän ollut henkilökuvia.

Työskentelet myös Rauman teatterin taiteellisena johtajana. Koska vapaudut sieltä kesäteatteritöihin?

– Raumalla minulla on kaksi läsnäolopäivää viikossa. Ajattelen, että kaikki nämä työt tuovat synergiaetua.

Oletko teatterimaailman Sedu Koskinen eli kloonaat hyviä konsepteja eteenpäin muihin kaupunkeihin?

– Yrittäjänä minulla on ollut kymmenen vuotta aavistus siitä, mihin tämä maailma menee. Nyt on avautunut paljon niitä ovia, joista minulla on ollut etiäisiä. Kuten Reidar Palmgren tässä kerran sanoi, että aina soitetaan Otolle. Meillä on ollut vuosia kiertäviä, korkeatasoisia esityksiä valmiina. Toimintani tähtääkin siihen, että voin olla taiteellisena sateenvarjona erilaisille tekijöille. HÄSA

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic