Kanta-Häme

Ovatko konserttien parhaat paikat vip-vieraille?

Närkästynyt lukija haluaa tietää, ovatko Verkatehtaan Vanaja-salin ”parhaat istumapaikat” riveillä 8–12 varattuina vip-vieraille.

Hän oli ostamassa kesän Hippaloiden Rajaton-konserttiin lippuja, mutta lipunmyynnistä hänelle ilmoitettiin, ettei paikoille pääse. Sama tilanne oli ollut marraskuun TiTi-nalle-konsertissa.

Miksi näin on, Verkatehtaan myynti- ja viestintäpäällikkö Janne Nieminen?

– Lähtökohtaisesti konsertti on aina tapahtumanjärjestäjän konsertti. Tapahtumanjärjestäjä on vuokrannut meiltä salin ja yleisötapahtumaan liittyvät palvelut, joista yksi on lipunmyynti. Liput myydään aina sen ohjeistuksen mukaan, jonka tapahtumanjärjestäjä meille antaa.

– Jos konsertinjärjestäjä haluaa kutsuvierailleen varata paikkoja, se on aina järjestäjän oma asia. Kutsuvieraita on useinkin, mutta puhutaan ihan yksittäisistä paikoista, ei mistään suurista lippumääristä. Samaan kategoriaan menevät myös lehdistöliput, jos joku tulee arvioimaan konsertin.

– Meidän itsemme järjestämissä konserteissa ei ole kiintiöitä tai jyvityksiä paikoissa. Kyseisistä konserteista ei ole yhtään käsitystä, onko niistä jotain ohjeita. Sitä kannattaa kysyä tapahtumanjärjestäjiltä.

Hippaloiden vastaava tuottaja Anni Hiekkala, onko osa konserttien istumapaikoista varattu vip-vieraille?

– Luulen, että siinä on meidän vip-vieraille varattuja kutsuvieraspaikkoja, jotka saattavat lähempänä festivaalia vapautua myyntiin, jos ne kaikki eivät tule käytetyiksi. Muissakin Hippaloiden esityksissä on ollut sama käytäntö.

– Mielestäni emme ole varanneet kaikkia parhaita paikkoja. Ei varattuina ole kuin ehkä 20 lippua. Kyllä pitäisi ihan hyviä paikkoja olla tarjolla.

Asiakkaan mielestä on moraalitonta, että kaupunki menettelee tällä tavalla ja vielä lastenkulttuurissa. Miten kommentoit?

– Olen pahoillani, jos tällainen kuva on tullut, että kaupunki eriarvoistaa asiakkaita. Se ei ole lainkaan tarkoitus. (HäSa)