Kanta-Häme

Pääkirjastolla ei voi enää äänestää

Hämeenlinnalaisten äänestäjien kannattaa tarkistaa huolella oma äänestyspaikkansa kotiin tulleesta äänioikeusilmoituksesta, sillä sunnuntain kuntavaaleissa on käytössä aiempaa vähemmän äänestyspaikkoja.

Käytöstä ovat poistuneet Hämeenlinnan pääkirjasto, Kisapirtti, Ojoisten, Ortelan ja Miemalan koulut sekä Alvettulan ja Eteläisten ala-asteet.

Hämeenlinna on jaettu kuntavaaleissa 14 äänestysalueeseen.

Keskustan asukkaat äänestävät Palvelupiste Kastellissa, Kaurialan ja Ahveniston asukkaat Kaurialan koululla ja myllymäkeläiset Koulutuskeskus Tavastian sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan rakennuksessa Jaakonkadulla.

Ojoisilla äänestyspaikkana toimii Ojoisten terveysaseman toinen pääty, Hätilässä Hämeenlinnan yhteiskoulu ja Ruununmyllyllä Ruununmyllyn koulu.

Katuman ja Käikälän asukkaat äänestävät Katuman päiväkodilla, Jukolan ja Miemalan asukkaat Jukolan koululla ja Nummen ja Vuorentaan asukkaat Vuorentaan koululla.

Muualla ei voi äänestää

Lammilaisten äänestyspaikkana toimii Lammin kirjasto-palvelupiste, kalvolalaisten Palotalo ja renkolaisten Rengon kirjasto-palvelupiste.

Hauholaiset äänestävät Hauhon entisellä kunnantalolla, kun taas Eteläisten ja Tuuloksen asukkaat Kauppakeskus Tuulosessa.

Koska asuinalueiden rajat eivät ole aina kovin selkeitä, kotiin lähetetty äänestyskortti on varmin tapa varmistaa oikea äänestyspaikka. Vaalisunnuntaina on mahdollista äänestää ainoastaan siihen merkityssä paikassa.

Kaikki vaalihuoneistot avaavat ovensa sunnuntaina 28. lokakuuta klo 9 ja sulkeutuvat klo 20. Ajat ovat normaaliaikaa, sillä kesäaika päättyy juuri ennen äänestyksen alkamista sunnuntaiyönä. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic