Kanta-Häme

Paalutuskone paukuttaa pysäköintilaitoksen työmaalla ennen juhannusta

Modernia aurinkoenergiaa hyödyntävän pysäköintilaitoksen rakentaa Jatke Oy.
Havainnekuva Hämeenlinnan uudesta palvelu- ja pysäköintilaitoksesta esittelee sen arkkitehtuurisesti monimuotoista linjaa.

Asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitoksen rakennustyöt on aloitettu maatöillä ja seuraavana työvaiheena on paalutus. Jatke Oy allekirjoitti urakkasopimuksen rakentamisesta Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n kanssa.

Jatke Oy toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana, tilaajan vastatessa kohteen suunnittelusta.

– Olemme aloitteet rakennustyöt pilaantuneiden maiden puhdistamisen osalta ja paalutustyöt käynnistyvät jo ennen juhannusta. Hanke valmistuu syyskuussa 2020, toteaa Jatke Oy:n työpäällikkö Esa Rautanen.

Pysäköintitilat rakennetaan viiteen kerrokseen ja pysäköintipaikkoja on kaikkiaan 599 kpl.
Pysäköintilaitoksen julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten teräksestä ja se toteutetaan paikallavalurakenteena holvien ollessa jälkijännitettyjä.

– Moderni aurinkoenergiaa hyödyntävä laitos tulee palvelemaan sekä alueen kasvavaa asukaspysäköintitarvetta, pendelöijiä että lähialueen työpaikkapysäköintiä ja päivittäistavarakaupan asiakkaita, kertoo Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala, ja lisää yhteistyön sujuneen arkkitehtitoimisto Inaro Oy:n ja rakennusyhtiö Jatke Oy:n kanssa saumattomasti.

Pysäköintilaitoksen urakkasumma on hieman yli 15 miljoonaa euroa.

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic