fbpx
Kanta-Häme

Pääministeri Sipilä: Lakko-oikeuden rajoittamista ei ole hallituksen piirissä edes pohdittu

Keskustajohtaja ei hätkähdä demarien galluphyppyä: "Teen tätä työtä Suomen eteen enkä gallupien eteen."
Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus ei ole perumassa irtosanomislakia. Hän vieraili perjantaina Hämeenlinnan Paasikivi-Seuran 55-vuotisjuhlatilaisuudessa Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Minkäänlaisia lakko-oikeuden rajoittamiseen tähtääviä toimenpiteitä ei ole hallituksen piirissä edes mietitty, sanoo pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Hämeen Sanomille.

– Kääntäisin asian näin päin, että kun Suomessa on pohjoismaisittain ja eurooppalaisittain laajat poliittisen mielenilmaisun oikeudet, niitä oikeuksia pitäisi käyttää hyvin harkiten.

Ay-liike yrittää parhaillaan kovin keinoin kaataa irtisanomissuojan heikentämisen pienissä yrityksissä. Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ehdotti perjantaina, että lakko-oikeuteen puututtaisiin. Järjestön mukaan poliittiset mielenilmaukset pitäisi rajata lyhytkestoisiksi tai työajan ulkopuolelle.

 

Sipilä vakuuttaa, ettei hallitus ole perääntymässä ay-liikkeen painostuksen edessä. Irtisanomislaki viedään lausuntopalautteen perusteella tehtyjen muutosten jälkeen eduskunnan hyväksyttäväksi.

– Me olemme vastuussa työllisyyden edistämisestä. Sellaista viestiä ei ole missään tapauksessa koskaan annettu, että yhdellä osapuolella voisi olla jatkuva veto-oikeus näissä kysymyksissä.

– Tässäkin asiassa on kuultu kolmikantaa. Tästä on toki ollut erimielisyyttä kuten tätä edeltäneestäkin asiasta, joka koski pyrkimystämme saada työaikalakiin lisää paikallista sopimista. Se muutos olisi lisännyt huomattavasti työllisyysvaikutuksia, mutta erimielinen kolmikantaryhmä ei saanut aikaan yhteistä ehdotusta, Sipilä kertaa.

 

Pääministeri muistuttaa, että tämänhetkinen kiistakapula on vain yksi toimenpide lähes 80 muun työllisyyttä parantavan muutoksen joukossa.

– Työllisyyden edistämisessä on tällä kaudella onnistuttu hyvin juuri siksi, että olemme vieneet määrätietoisesti eteenpäin näitä uudistuksia.

Sipilä ei myönnä murehtivansa sitä, että ay-liikkeen lakko- ja muut protestitempaukset ovat jälleen vankistaneet SDP:n gallupjohtoa ja rokottaneet hallituspuolueiden suosiota.

– Teen tätä työtä Suomen eteen enkä gallupien eteen.

Sote-paketin etenemisen aikatauluihin ei hallitus enää puutu, vaikka kaikki mahdolliset takarajat uhkaavat taas paukkua ja sote-lakien hyväksyminen luisua ensi vuoden puolelle.

– Se on nyt eduskunnan sisäisessä käsittelyssä. Hallituksella ei ole tässä enää mitään roolia, kun esitys on jo annettu. Luotamme siihen, että eduskunta tekee työnsä, Sipilä kuittaa.

Hän vieraili perjantaina Hämeenlinnan Paasikivi-Seuran 55-vuotisjuhlatilaisuudessa Hämeenlinnan Raatihuoneella. HäSa

LUE LISÄÄ: Pääministeri Sipilä Hämeenlinnassa: EU:n puolustusta kehitettävä, auttamisartiklaan saatava konkretiaa

Menot