Kanta-Häme

Pääseekö jouluna luistelemaan? Suurten kenttien jäädytys aloitettiin jo Hämeenlinnassa

Toivo ja Pekka Palomaa pelasivat pipolätkää Tuomelan koulun kentällä helmikuussa 2017. Arkistokuva: Markku Tanni / HäSa Kuva: Markku Tanni

Hämeenlinnassa voi jo jouluna päästä luistelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa ulkokentillä.

Kaupunki tiedotti tiistaina aloittaneensa kenttien jäädyttämisen ja suurimpien jääkenttien arvellaan olevan luistelukunnossa mahdollisesti jo jouluna.

Ensimmäisenä jäädytetään Tuomelan, Ojoisten ja Konnarin isot kentät, joita hoidetaan myös viikonloppuisin.

 

Jääkentät jäädytetään ja kunnostetaan niiden hoitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä.

Vain arkisin kunnossapidettävistä kentistä jäädytetään ensin kaukalokentät sekä koulukentät ja vasta viimeisenä pienimmät puistokentät.

Kaukalokenttiä on Käikälässä, Nummella, Juikolassa, Eteläisissä, Hauhon kirkonkylällä, alvettulassa, Tuuloksen pohjoisissa ja koululla sekä Hakkalassa, Rengon kirkonkylällä ja Iittalan Lennissä.

Jäädytettäviä koulukenttiä on Vuorentakana, Seminaarilla, Ortelassa, Luolajassa, Hirsimäen Kämmekän puistossa, Ruununmyllyllä, Kankaantakana, Miemalassa, Kirkonkulmalla ja Iittalan koulukeskuksella.

Viimeiseimpänä jäädytettäviä puistokenttiä ovat Sammontorpanpuisto, Kolkanmäki, Töpinänpuisto, Voutilanpuisto, Nikkilänpuisto, Rauninmaa, Patailanpuisto, Katumajärvenpuisto, Sairionpuisto, Laaniitynkatu, Kukostensyrjä, Soraharjunpuisto, Tuuloksen Mäntynummi, Lammilla Isolukkari ja Kirnumäki.

Kenttien sijainnit löytyvät Hämeenlinnan kaupungin verkkosivuilta.

 

Jos sääolosuhteet pysyvät suotuisina, arvioi kaupunki saavansa suurimman osan kentistä luistelukuntoon vielä tämän vuoden puolella. HäSa

Päivän lehti

13.7.2020