Kanta-Häme

Pääsiäiskaupunki pukeutui jo höyheniin

Iloisenvärisiä höyheniä kukkivat pajunvitsakset loihtivat jo pääsiäisen odotusta Riihimäellä. Keltaiset narsissit ilmestyvät katukuvaan pääsiäisviikon alkajaisiksi, jolloin Granitin aukion tuntumaan nousee myös pääsiäispuu.

Pääsiäiskaupunki valmistautuu jo 18. kerran rakentamaan niin Kristuksen kärsimyksen ja ylösnousemuksen juhlaa kuin pupujen, noitien ja pääsiäismunien lastenkarkeloa.

– Pääsiäistä valmistellaan kaikille. Ajatus on tarjota jotakin ihan jokaiselle. Kun perheet lähtevät lasten kanssa työpajoihin tai noitametsään etsimään Eurfosyne Kyttyrän kadonnutta loitsua, koko perhe halutaan myös mukaan puuhaan, painottaa Eija Heinonen Riihimäen kulttuuritoimesta.

Uimapuvussa pääsee konserttiin

Rautatieaseman noitametsäksi muuttuvan Voimalan, kaupunginmuseon, Rautatienkadun Vihreän Talon ja Punaisen Talon Pompotin alueella riittää vipinää koko perheelle.

Tiedossa on vaikkapa varjonukketeatteria, Mimiä ja Kukua, Taika-Petterin sirkusmylläkkää, kotieläimiä, lastennäytelmiä ja Kauko Röyhkän konsertti.

Kiirastorstaina Tivoli Seiterä ja uimalan konserttiuinti käynnistävät viiden päivän lukemattomien tapahtumien sarjan, joka päättyy maanantai-iltana Sirkus Finlandian esitykseen.

Konserttiuinti on pääsiäisen aivan uudenlainen kokeilu, jossa iltauimarit pääsevät nauttimaan Vanajan Laulun 40-henkisen kuoron ohjelmasta.

Kukkasipuleita istutetaan Keskuspuistossa

Toisen uutuuden tarjoaa kaupunginmuseo, joka on merkinnyt kartalle Riihimäen kaupungin toteuttamatta jääneitä rakennushankkeita.

Yli kuuden kilometrin lenkin varrelle on siroteltu älypuhelimella avattavissa olevia QR-merkkejä, jolloin puhelimestaan näkee mitä jäi rakentamatta ja miksi.

Kolmas hauska uutuus vetää kaupunkilaiset Keskus- eli ankkapuistoon. Siellä istutetaan yhdessä kukkasipuleita kevätkukkijoiksi.

Vauhtia lisäävät markkinat, tivoli ja sirkus

Riihimäen pääsiäistä ei tietenkään ole ilman lankalauantain markkinoita, jotka valtaavat Granitin aukion.

Käsityöläis- ja kirpputorimarkkinahengestä nautitaan myös naapurissa Pompotin edustalla, mutta vasta sunnuntaina.

Vihreä Talo avaa putiikin ja kahvilan. Kahvia ja leivonnaisherkkuja saa myös Voimalassa, kaupunginmuseon Pesutupakahvilassa ja Pompotissa, joka houkuttelee myös ruokailemaan.

Vihreän Talon Kauko Röyhkän konserttiin ja ilmaisiin Marionettien nukketeatterinäytökseen, Taika-Petterin sirkusmylläkkään sekä Kutsumus-kollektiivin ja AdAstra-teatterin esityksiin kannattaa varata paikat etukäteen, sillä tilaa on vain sadalle.

Eufrosyne Kyttyrän noitametsään mahtuu mukaan, samoin Pompotin seitsemään työpajaan. (HäSa)

Pääsiäiskaupungin ohjelman löytää Riihimäen kaupungin kotisivuilta osoitteesta www.paasiaiskaupunki.fi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic