Kanta-Häme

Pääsiäismarkkinoilla käsitöitä ja herkkuja

Linnan pääsiäismarkkinat järjestetään jo 12. kerran Hämeen keskiaikaisen linnan pihapiirissä ja Kruununleipomossa palmusunnuntain aattona.

Markkinoiden 45 myyntipaikkaa on varattu jo paljon ennen tapahtumaa. Markkinat pitävät sisällään tunnelmallisen pääsiäisen elementit: hyvän ruuan ja käsin tehdyt kauniit pääsiäiskoristeet.

Kappelissa voi hiljentyä pääsiäisen sanoman ääreen. Isä Markus pitää pääsiäishartauden ja siunaa vieraiden tuomat virpomisvitsat.

Vuodesta toiseen yleisöä vetävät maksuttomat opastetut linnan kierrokset ja näyttelyopastukset. Moni hämeenlinnalainen on tutustunut ensimmäisen kerran linnan sisältöön ja historiaan näiden kierrosten aikana.

Lapsille askartelua

Markkinoilla on tarjolla myös uniikkeja vaatteita lapsille ja aikuisille. Trendikkäät huovutustyöt, hauskat keramiikkahahmot ja pääsiäispuput monista eri materiaaleista löytyvät Linnan Kruununleipomosta.

Lapsille on oma askartelupaikka, jossa voi valmistaa oman pääsiäiskoristeen paperista. Pääsiäispöytään markkinoilta voi hankkia palvattua lammasta, kotijuustoa ja mehukkaita kakkuja. Tänä vuonna mukana ovat myös Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan lähetystyö ja Naisten Pankki.

Markkinoiden ajan Linnantuvan ravintola on avoinna.

Pääsiäismarkkinat pidetään Linnan Kruununleipomossa (Kustaa III:n katu 6) lauantaina 23. maaliskuuta kello 10–16. Markkinoille on vapaa pääsy.

Järjestäjinä ovat Hämeen linna, Museovirasto, Hämeen matkailu ja Hämeen messut.

Opastetut kierrokset järjestetään tasatunnein kello 10–15. Näyttelyopastukset Liikkuva koti -näyttelyssä ovat kello 10. 12 ja 14. Askartelua on tarjolla kello 10, 12 ja 14. Isä Markus siunaa virpomisvitsat kello 12 linnan kappelissa. Linnan ravintola palvelee kello 10–16. (HäSa)

Lisätietoja: www.hameenmessut.fi

 

Verkatehtaalla ensimmäiset pääsiäismarkkinat

 
Ensimmäistä kertaa järjestettävät Verkatehtaan pääsisäismarkkinat pidetään tulevana lauantaina 16.3. kello 11–15.
 
Kädentaitajat tarvitsevat erilaisia paikkoja ja tilaisuuksia omia tuotteiden ja taitojen esittelemiseen sekä mahdollisuutta maistattaa tuotteitaan. Pääsiäismarkkinatapahtumassa kävijöillä on mahdollisuus hankkia vastuullisesti ja lähellä tuotettuja tuotteita. Samalla on mahdollisuus tutustua paikallisiin yrittäjiin. 
 
Tapahtumassa on myös näytösluontoista esittelyä. (HäSa)