Kanta-Häme

Pääsiäissaldo: rattijuoppoja, varkauksia, ylinopeuksia

Hämeen poliisin sunnuntai-maanantaivuorokausi oli huomattavasti vilkkaampi kuin normaalisti kyseinen vuorokausi.

Perinteisten rattijuoppojen lisäksi selviteltiin ulosajoja, varkaustapauksia ja otettiin kiinni lastensuojelulaitoksista karkuteillä olleita nuoria. Huomattava osa tehtävistä oli kotihälytystehtäviä.

Forssassa poliisipartio mittasi sunnuntai-iltana 2-tiellä moottoripyöräilijälle 116 km:n nopeuden 60 km:n nopeusrajoitusalueella. 17-vuotiaan nuoren miehen moottoripyöräkään ei ollut täysin liikennekelpoinen, sillä ajovalo ei toiminut, peilit puuttuivat ja rekisterikilpi oli käännetty siten, ettei se ollut luettavissa.

Motoristi määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja poliisi otti nuoren miehen ajokortin pois. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Huoneistopalo Lahdessa

Lahden keskustassa sunnuntaina noin klo 22.30 aikaan tuli ilmoitus, että kerrostaloasunnon postiluukusta tulee savua.

Pelastuslaitoksen yksikkö joutui rikkomaan asuntoon johtavan oven päästäkseen sisälle pelastustöihin. Asunto oli täynnä savua ja sieltä löydettiin mies ja nainen, jotka kuljetettiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Heidän vammoistaan ei ole tarkempaa tietoa. Pelastuslaitos sammutti kytevän palon ja tuuletti asunnon ja porrashuoneiston. Muita talon asuntoja ei jouduttu tyhjentämään. Poliisi jatkaa asian selvittämistä palonsyyn tutkintana.

Peräkkäisinä päivinä kiinni rattijuopumuksesta

Sunnuntaina illalla poliisipartio pysäytti eteläisessä Lahdessa henkilöauton, jota kuljetti hieman yli 20-vuotias mies. Puhalluskoe osoitti nollaa, mutta huumepikatesti positiivista tulosta amfetamiinille.

Ajokorttia ei miehellä ollut ja tämä oli hänen 12:s kortitta-ajonsa vuoden aikana. Mies oli jäänyt kiinni samanlaisesta teosta myös edellisenä päivänä.

Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Nainen menetti ajoneuvonsa hallinnan

Sunnuntaina noin kello 23 aikaan suistui henkilöauto tieltä lähellä Hollolan kirkkoa. Autoa kuljetti noin 20-vuotias nainen, joka menetti ajoneuvon hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa. Auto päätyi katolleen pellolle.

Kuljettajan lisäksi autossa oli kaksi henkilömatkustajaa ja koira. Kaikki henkilöt saivat lieviä vammoja, muta koira säilyi vammoitta. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic