Kanta-Häme

Pääsiäistunnelmaa Hämeen luontokeskuksella

Kevät on taas täällä, ja on pääsiäispuuhan aika.

Pääsiäisen kunniaksi Hämeen luontokeskuksessa Tammelassa on luvassa pitkäperjantaista sunnuntaihin 14.-16.4. kello 10–16 hauskoja leikkimielisiä tehtäviä, omatoimista askartelua ja tietysti ulkoilua luonnossa. Alueen polut odottavat kulkijaansa. Piipahtaapa paikalla myös ihan oikea pääsiäispupu.

Luontokeskukseen voi piipahtaa viettämään mukavaa päivää koko perheen voimin.

Perheen pienimmille on luvassa koko pääsiäisen ajan teeman mukaista askartelua, etsiskelyä ja visailua.

Luontokeskukseen on piilotettu värikkäitä pääsiäismunia – montako sinä onnistut löytämään? Myös pienet tipuset kaipaavat etsijäänsä.

Luontokeskuksen läheisyydessä olevalla luontopolulla voi jokainen testata omaa luontotietämystään kevätvisailun merkeissä. Ulkoilun yhteydessä voi istahtaa lähilaavulle tarkkailemaan kevään merkkejä.

Pääsiäisen kunniaksi luontokeskuksella on myös poikkeuksellisia vieraita.

Lauantaina 15.4. kello 11–12 ja 13–14 paikalla on ihka oikea pupuneiti Hertta, jota vierailijat pääsevät ihastelemaan. Samalla on mahdollisuus kuulla pupunomistajan kokemuksia lemmikkikanin hoidosta. Luontokeskuksen oma Jalo-jänis tulee puolestaan ilahduttamaan ja jututtamaan lapsia sunnuntaina 16.4. kello 11–14.

Kaikkina tapahtumapäivinä luontokeskuksen auditoriossa pääse tutustumaan Ella-oravaan, joka tarkkailee luontoa ja elinympäristöään. 13 minuuttinen DVD-esitys tutustuttaa lapset mukaansatempaavasti kevään merkkeihin.

Pysyvässä Kurjen huuto -näyttelyssä voi jokainen kurkistaa keidassuon kevääseen. Mitä keväinen suo kätkeekään sisäänsä?

Kurjen huuto -näyttelyn lisäksi esillä on huhtikuussa ihastuttava ja ajatuksia herättävä Metsäkansa-näyttely. Ivar Ekströmin valokuvat ja kuvatekstit johdattavat katsojan sadan vuoden taakse suomalaisten arkeen.

Kahvila palvelee koko tapahtuman ajan. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic