Kanta-Häme

Paasikiventielle siltaremontti

Vuonna 1985 valmistunut Hopeaseppien silta eli Paasikiventien vesistösilta on ensi kesän remontissa. Suurin ja aikaa vievin työvaihe on sillan betonikannen päällysteiden ja pintarakenteiden uusiminen. Remontin arvioidaan kestävän noin puoli vuotta.

– Samantyyppinen remontti on edessä kuin Vanajaveden sillan remontti Viipurintiellä, mutta osittain vähän kevyempi, luonnehtii kunnallistekniikan suunnittelija Esa Ränkman Hämeenlinnan kaupungilta.

Kaupunki aikoo edellyttää valittavalta urakoitsijalta, että kaksisuuntainen liikenne sillalla säilyy koko remontin ajan. Liikennevalojärjestelyjäkään sillalle ei aiota tuoda.

Ajokaistat ovat kuitenkin remontin aikana normaalia kapeammat ja ajoneuvoliikenne joutuu käyttämään ainakin osan aikaa myös kevyen liikenteen väylää. Kaksisuuntainen ajoneuvoliikenne merkitsee sitä, että korjaustyön aikana sillan ylitse ei todennäköisesti pääse jalkaisin. Pyöräilijät voivat halutessaan ylittää sillan ajorataa myöten, mutta erillistä väylää heille ei ole tarjolla.

Sillan asfaltti kuoritaan pois ja myös yläpinnan rapautuneesta betonivalusta piikataan kerros pois ennen muotoiluvalua, uusia vesieristeitä ja päällysrakenteita. Lisäksi korjauksen kohteina ovat muun muassa sillan liikuntasauma- ja kuivatuslaitteet. Myös reunapalkkien paikallisia vaurioita korjataan ja rakenteita suojataan kelin ja maantiesuolan vaikutuksilta.

Hämeenlinnan ensi vuoden budjettiin on varattu siltaremonttia varten runsaat miljoona euroa.

Korjausurakan kilpailutus on kaupungilla valmistelussa. Esa Ränkman arvioi, että asia saadaan eteenpäin joulukuun aikana ja urakoitsijaa päästään valitsemaan alkuvuodesta.

Korjaustöiden luonteesta johtuen ne on syytä tehdä kesäaikaan.

– Tavoitteena on, että työt alkaisivat viimeistään huhtikuun lopulla, Ränkman aikatauluttaa. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic