fbpx
Kanta-Häme

Pääterveysasemalla ilmastointiremontti

Viipurintien pääterveysasemalla on käynnissä ilmastointiremontti, jonka on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2017.

Päärakennuksen eli niin sanotun E-talon katolle rakennetaan uusi ilmanvaihtohuone, kone uusitaan ja ilmanvaihdon runkokanava viedään rakennuksen nollakerroksesta neljänteen kerrokseen.

– Vanha kanavisto on 1960–1970-luvulta, ja ilmastointi on ollut paikkapaikoin riittämätön. Tekninen käyttöikä on tullut vastaan. Saimme investointisuunnitelmassa uusimiselle määrärahan, noin 1,6 miljoonaa euroa, kertoo Hämeenlinnan Terveyspalveluiden palvelupäällikkö Pekka Komulainen.

E-taloon valmistuu vihdoin myös noin kymmenen uutta vastaanottohuonetta ja toimenpidehuone toiseen kerrokseen.

Tilat tulevat avosairaanhoidon vastaanottokäyttöön.

– Meillä on ollut krooninen pula tiloista. Uudet huoneet parantavat toimintaedellytyksiämme, Komulainen toteaa.

Toiset kymmenen huonetta plus kaikki tukipalvelut toisessa kerroksessa on tarkoitus remontoida seuraavassa vaiheessa, kunhan rahoitus löytyy.

Joidenkin työntekijöiden työpisteitä joudutaan nyt siirtämään remontin vuoksi. Lisäksi käytäviä joudutaan paikoin kaventamaan työn ajaksi. Asiakasopasteita päivitetään tilanteen mukaan.

E-rakennuksen toisessa kerroksessa aloitettiin käytäväremontti jo vuonna 2013, ja henkilöstöä siirrettiin tuolloin väliaikaistiloihin. Nyt valmistuvat kymmenkunta huonetta ovat olleet tyhjillään siitä lähtien.

Päärakennuksessa on myös evakossa parikymmentä hallinnon työtekijää C-rakennuksesta, jonka ala- ja yläpohjista löytyi vuonna 2015 sädesieniesiintymiä. Sisäilmatutkimukset tehtiin myös E-talossa, josta löytyi homeisia ikkunaeristeitä. Ikkunaremontti ajoi käytäväremontin edelle, ja se tehtiin viime syksynä.

Pääterveysaseman toiminta jatkuu elokuun 2. päivänä aloitetun remontin ajan ennallaan.

Äänekkäät korjaustyöt urakoitsija JTR-Rakennus oy pyrkii tekemään terveyspalveluiden palveluajan ulkopuolella. Lisäksi pölyhaitat minimoidaan hyvällä suojauksella.

Henkilöstöpysäköinnistä on poistunut 30–40 paikkaa työmaa-alueen vuoksi, mutta asiakaspaikkojen määrä on ennallaan noin 150:ssä.

Henkilöstöä on pyydetty pysäköimään rautatieaseman parkkipaikoille. Palvelupäällikkö Pekka Komulaisen mukaan Terveyspalvelut käy parhaillaan neuvotteluja kaupungin kanssa korvaavien parkkipaikkojen saamiseksi maksullisilta pysäköintialueilta.

– Maksamme jo nyt vuokraa näistä menetetyistä paikoista, joten mielellään emme maksaisi paikoista toiseen kertaan. HÄSA

 

 

Menot