Kanta-Häme

Pääterveysaseman E-rakennukseen pikapikaa uudet ikkunat

Uudet sisäilman tutkimustiedot muuttavat Hämeenlinnan pääterveysaseman korjaussuunnitelmaa. E-rakennuksen sisäilmasta löytyi haitallisia partikkeleita, jotka johtuvat ikkunarakenteista.

– Tämä tuli meille yllätyksenä, kertoo tilaajajohtaja Jukka Lindberg.

E-rakennuksen tyhjänä olevaan kakkoskerrokseen tehtävän ilmastointi- ja käytäväremonttiin piti valmistua tänä vuonna, mutta nyt on tärkeintä pitää koko rakennus käyttökuntoisena. E-rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on vastaanottotoimintaa ja kolmannessa kerroksessa hammashoitoa sekä röntgen.

Ikkunaremontin tarkka ajankohta ja sen vaikutukset palveluihin eivät ole vielä tiedossa.

– Tilapäistä häiriötä siitä väistämättä aiheutuu, mutta isoihin häiriöihin meillä ei ole varaa, sanoo Lindberg.

Uusi tilanne vaikuttaa myös peruskorjausmäärärahojen kohdistamiseen. Vuosina 2015–2017 toteutettavaan remonttiin varattu 2,4 miljoonaa euroa ei riitä kaikkiin E-rakennuksen tarvitsemiin korjauksiin.

Pääterveysaseman C-rakennus pysyy näillä näkymin tyhjillään 2–4 vuotta. Hallinnon parikymmentä työntekijää työskentelevät jatkossakin hajasijoitettuna ympäri terveysasemaa.

– Ehdotukseni on, ettemme nyt laita energiaa eikä rahaa C-rakennukseen. Se vaatii ison remontin eikä ole mikään halpa korjattava.

G-rakennus, jossa toimii mm. sairaala ja katkaisuhoitoasema, pysyy Lindbergin mukaan käyttökelpoisena ilmanvaihtoa puhdistamalla ja tiivistämällä.

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta käsittelee pääterveysaseman korjaussuunnitelman muutosta kokouksessaan tiistaina. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic