Kanta-Häme

Päätoimittaja Olli-Pekka Behm kuoli 48-vuotiaana

Entinen Hämeen Sanomien päätoimittaja Olli-Pekka Behm kuoli maanantaina 48-vuotiaana Satakunnan keskussairaalassa Porissa lyhyen sairauden jälkeen.

Hän toimi viimeksi Alma Mediaan kuuluvan Satakunnan Kansan vastaavana päätoimittajana. Alma Media tiedotti kuolemasta tiistaiaamuna.

Hämeen Sanomien päätoimittajana Olli-Pekka Behm aloitti Terttu Häkkisen jälkeen elokuussa vuonna 2001. Työsuhde päättyi tammikuussa 2006 samalla kun Hämeen Sanomat Oy:ssä yhdistettiin maakuntalehden päätoimittajan ja osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävät.

Behmin aikaan osui lukuisia lehden uudistuksia. Lehden sisältöä, rakennetta ja osastoja uudistettiin ja sen digitaalisia palveluja kehitettiin.

– Päätoimittajan paikalla on ollut ilo seurata Hämeenlinnan ja ympäröivän seutukunnan myönteistä kehitystä. Elämänlaatu on täällä parempaa kuin moni osaa arvostaa, Behm sanoi lähtöhaastattelussaan (HäSa 13.1.2006).

Perheen työ- ja kouluasioiden vuoksi Behm asui läheisineen Hämeenlinnassa vielä varsin kauan. Satakunnan Kansassa hän aloitti uutispäätoimittajana lokakuun lopulla vuonna 2006. Vastaavana päätoimittajana hän työskenteli viime syksystä lähtien.

STT:n haastattelema Aamulehden vastaava päätoimittaja ja Behmin viimeisten vuosien pitkäaikainen työtoveri Jouko Jokinen muistaa Behmin luotettavana ja pohdiskelevana journalistina.

– Hän oli maailman luotettavin mies kaikin tavoin. Minkä hän lupasi tehdä, sen hän myös teki, Jokinen sanoo.

Jokisen mukaan Behm pohti ratkaisujaan loogisesti ja hänen vahvuutensa oli myös strateginen ajattelu.

Suomen Tietotoimistossa Olli-Pekka Behm oli ennen Hämeenlinnaan tuloaan toiminut muun muassa toimituspäällikkönä ja radiouutisten toimittajana.

Behm tunnettiin bassotaajuudella värähdelleestä radioäänestään.

– Kerran Heurekassa markkinointiviestinnän tilaisuudessa yleisö luuli, että uutiset alkoivat, kun hän alkoi pitää esitystään, muistelee STT-Lehtikuvan avainasiakaspäällikkö Riitta Laitinen.

Behm jäi sairauslomalle runsas viikko sitten leukemian vuoksi. Viime torstaina Hämeen Sanomien toimituksellekin lähettämässään viestissä hän oli vielä täynnä taistelutahtoa ja uskoi selviävänsä sairaudestaan. (HäSa)

Menot