Kanta-Häme

Päätöksen perusteena tasapuolisuus

Saariskodin asukkaat eivät jää oman onnensa nojaan. Näin vakuuttaa ikäihmisten lautakunnan puheenjohtaja Kaija-Leena Savijoki (kok.).

Lautakunta päätti keskiviikkona muuttaa tällä hetkellä tuettua palveluasumista tarjoavan Saariskodin tavalliseksi ikäihmisille suunnatuksi vuokrataloksi.

– Heidän palvelutarpeensa kartoitetaan kevään kuluessa ja he saavat kotihoidon palveluita tarpeen mukaan.

Savijoki perustelee päätöstä sillä, että kotihoidossa on pula työntekijöistä.

– Laskelmien mukaan Saariskodissa on tarvetta neljälle työntekijälle. Heitä kuitenkin on 11. Asukkaat ovat pääosin kohtalaisen hyväkuntoisia.

Saman vahvistaa tilaajapäällikkö Leena Harjula.

– Kyllä laskennallinen tarve on tällä hetkellä keskimäärin neljälle hoitajalle. Se ei ole toki vakio klo 7-21. Jonain aikana tarvitaan enemmän ja joitakin aikoja voi olla, että kukaan ei tarvitse apua tai hoivaa.

Savijoki korostaa päätöksen tasapuolisuutta ja oikeudenmukaisuutta, kun muualla on kova tarve kotihoidon työntekijöistä.

Yhteisruokailu säilyy

Asukkaat ovat olleet huolissaan myös ruokailusta. Heidän on ollut mahdollista ruokailla yhdessä. Ateriat ovat tulleet Hoivialta.

– Mahdollisuus yhteisruokailuun on tarkoitus säilyttää, jos asukkaat sitä haluavat ja ruoka tulee edelleen Hoivialta.

Muutos Saariskodin isännöintiin ja asukkaidenvalintaan tapahtuu suhteellisen nopeasti eli jo huhtikuun alussa.

Tavoitteena on saada kaikki talon 24 asuntoa täyteen. Nyt muutamia asuntoja on ollut tyhjillään, koska ns. SAS-ryhmän kautta ei ole löytynyt riittävän hyväkuntoisia asukkaita. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic