Kanta-Häme

Päätös mykisti vanhemmat ja koululaiset

Rahkoilan koulun lakkauttamista vastustavat vanhemmat ja lapset olivat torstaina vastassa sivistyslautakunnan kokoukseen menijöitä.

– Olemme olleet paljon yhteydessä lautakunnan jäseniin, sähköposteja ja adresseja on lähetetty, kertoo Rahkoilan seudun koti- ja kouluyhdistyksen varapuheenjohtaja Jyrki Tienhaara.

Vanhemmat ja lapset toivoivat, että mielenilmaus herättelisi sivistyslautakunnan jäseniä miettimään päätösten seurauksia ja muuttamaan vanhempien mielestä harkitsematonta päätöstä.

Niin ei käynyt. Kokouksessa päädyttiin äänestykseen, jonka tulos oli 5-4 vt. johtavan rehtorin Jari Wihersaaren ehdotuksen hyväksi. Vastaehdotus oli jättää asia muhimaan ja järjestää muutama kuulemistilaisuus, jonka jälkeen päätös olisi tehty 14.3. kokouksessa.

Piia Hyyrynen (kesk.) ehdotti tätä ja Heimo Miettinen (kd.) kannatti ehdotusta. Heidän kannalleen äänestyksessä tulivat Jussi Laine (ps.) ja Taru Mela (ps.). Sen sijaan Wihersaaren päätösehdotuksen kannalla olivat Pete Herranen (kok.), Anu Kukkasniemi (kok.), Lasse Lilja (sd.) , Päivi Nikander ( sd.) ja Sampo Turunen (kok.).

Taistelu jatkuu

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Heimo Miettinen sanoo, että päätös oli odotettu, sillä kunnan talous on tiukalla ja koulun lakkauttamisesta haetaan 161 000 euron säästöä.

– Tämä on demokratiaa. Itse olisin vielä pohtinut asiaa, Miettinen pohti kokouksen jälkeen.

Rahkoilan koulun lakkauttaminen etenee kunnanhallitukseen ja sitä kautta valtuuston päätettäväksi. Rahkoilassa taistelua koulun puolesta aiotaan jatkaa niin kauan kuin koulu on pystyssä.

– Mitään ei ole vielä menetetty, sanoo Jyrki Tienhaara.

Uudesta koulusta heti tiedote

Vt. johtava rehtori Jari Wihersaari perusteli sivistyslautakunnalle Rahkoilan koulun pikaista lakkauttamista kiristyneellä taloustilanteella. Mierolan pellon alueelle suunniteltu uusi koulu on myös yksi peruste. Sen rakentamisajankohdaksi on alustavasti suunniteltu syksyä 2014.

– Säästötoimet ovat osa laajempaa kokonaisuutta, jolla pyritään turvaamaan kiinteistöohjelman toteutuminen ja uuden koulun rakentaminen, Wihersaari sanoo.

Myöhään torstai-iltana heti sivistyslautakunnan kokouksen jälkeen Wihersaari lähetti Hämeen Sanomille tiedotteen, jossa kertoi Päivärinteen koulun perustamishankkeen etenemisestä. Ensimmäinen tiedotustilaisuus järjestetään 13. maaliskuuta kello 18 Juteinitalon auditoriossa.

Tiedotteessa kerrotaan, että kunta haluaa jatkossa varmistaa laadukkaiden opetustilojen tarjoamisen lapsille. Uusi koulu ja monitoimikeskuksen hinta-arvio on 8 miljoonaa euroa.

Hämeen Sanomien puheluihin Wihersaari ei vastannut. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020