Kanta-Häme

Päätös Riihimäen yöpäivystyksestä siirtymässä

Riihimäen terveyskeskuksen yöpäivystyksen kohtalo ei ratkea keskiviikkona, vaikka asia on esillä terveyskuntayhtymässä.

– Tulemme jättämään yöpäivystyksestä päättämisen pöydälle ja tuomaan asian Riihimäen kaupunginhallitukseen, totesi kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Riku Bitter (kok.) kaupunginvaltuutetuille valtuuston kokouksessa maanantai-iltana.

Bitter ilmoitti asiasta neuvottelutauon jälkeen. Tuolloin riihimäkeläiset kuntayhtymän hallituksen jäsenet olivat ehtineet pureskella Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtajan Kari Kaistisen (sd.) evästystä.

Kaistinen totesi Bitterille, että yhtymähallituksella on perusterveydenhuollon yöpäivystyksen kohtalo päätettävänään ja mahdollisuus tehdä hyviä ratkaisuja.

– Emme voi päättää yöpäivystyksen jatkamisesta tilanteessa, jossa tässä kaupungin tai kuntayhtymän omassa talousarviossa ei kummassakaan ole toimintaan määrärahaa, Bitter tiivisti.

Yöpäivystys on toistaiseksi ollut syksyn ajan siirretty Hämeenlinnaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin yhteispäivystykseen. Syksyn aikana käyttäjiä on Riihimäeltä Hämeenlinnassa ollut yötä kohti 1,5– 2 potilasta.

Hämeenlinnassa järjestetty yöpäivystys maksaa Riihimäen kaupungille 300 000 euroa, kun Riihimäellä päivystys maksaisi 700 000 euroa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan Riihimäen yksiköstä (Ryks) lakkautetaan erikoissairaanhoitotasoinen lääkärin yöpäivystys tammikuun 7. päivä. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic