Kanta-Häme

Päätös yhteisestä sairaalayhtiöstä tehdään joulukuussa

Sairaanhoitopiirien johtajat Hannu Juvonen (vas.) ja Rauno Ihalainen muistuttavat, että edessä on vielä paljon töitä.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirit päättävät yhteisen Tays Alustayhtiö oy:n perustamisesta joulukuussa. Etelä-Pohjanmaalla asia tulee esille myöhemmin.

Ensivaiheessa Tays Alustayhtiö oy:n osakkaiksi kaavaillaan Pirkanmaan ohella Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirejä yhtä suurella osuudella. Yhtiö keskittyy yhteistyön tiivistämiseen, ns. 8 tähden sairaalaan, eikä tuota kliinisiä palveluita.

Sairaanhoitopiirien johtajat kiistävät julkisuudessa (AL 9.11.) olleet näkemykset, että sosiaali- ja terveysministeriö pitäisi yhteistyöhanketta lainvastaisena.

– STM:n kanssa on käyty keskustelua hankkeestamme asiallisessa hengessä. Ministeriön kanssa on keskusteltu myös siitä, mikä vaihtoehdoista voisi olla paras yhteistyön muoto, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen korostaa.

 

Ministeriön näkemyksiä on toivottu myös organisaatiomuodosta.

– Yhteistyön syventäminen on näkemyksemme mukaan kuitenkin linjassa niin nykyisen lainsäädännön kuin maakuntalakiesitysten kanssa.

Sairaanhoitopiirit pitävät myönteisenä, että STM haluaa jatkaa keskusteluja erikoissairaanhoidon laajemman yhteistyön kehittämisestä.

– Meillä on mahdollisuus täsmentää suunnitelmia, jos ne ovat jääneet ministeriölle epäselviksi, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen toteaa.

Hänen mukaansa esimerkiksi viranomaistehtävien siirto mahdolliseen yhteiseen tuotannosta vastaavaan osakeyhtiöön tai osuuskuntaan ei ole ollut valmistelussa esillä. HÄSA

Päivän lehti

22.1.2020