Kanta-Häme

Paccor irtisanoo 22 työntekijäänsä Hämeenlinnassa

Paccor irtisanoo Hämeenlinnasta noin 22 työntekijää ja toimihenkilöä. Yhtiössä ovat päättyneet yt-neuvottelut, joiden arvioitiin enimmillään johtavan 30 henkilön irtisanomiseen.

Paccor Finlandilla on tällä hetkellä noin 215 työntekijää. Sen uusi tehdas, joka rakennettiin Painokankaan Moreeni-yritysalueelle, otettiin käyttöön viime keväänä. Yhtiö vähensi henkilöstön määrä kolmanneksella, kun se siirtyi uusiin tiloihin.

Paccorin toimitusjohtaja Marita Jaatinen sanoo syyksi henkilöstön vähentämiseen heikon kasvun. Kysyntä ei ole ollut niin hyvää kuin odotettiin.

– Kun meillä oli edelliset yt-neuvottelut, henkilöstöön jätettiin tilaa kasvulle. Kasvu ei ole ollut sellaista kuin odotimme vuosi puolitoista sitten, kun tehdasta rakennettiin.

Jaatisen mukaan heikon kasvun takana on yleinen taantuma. Kysyntä sinänsä ei ole pudonnut, mutta mitään uuttakaan ei ole tullut.

– Asiakkaat eivät kehitä paljon mitään uutta. On selvää, että ensi vuonna mennään edelleen matalalla tasolla.

Paccor Finland syntyi Huhtamäen muovipakkauksista, jotka pääomasijoittaja osti rahastoilleen. Eurooppalaisista pakkausyhtiöistä muodostettiin Paccor-niminen yritys, jonka tytäryritys on Paccor Finland. Se valmistaa nimenomaan elintarviketeollisuudelle kuluttajapakkauksia.

– Kyse on esimerkiksi siitä, ostaako kuluttaja jogurtin litran pakkauksessa vai pienissä purkeissa. Kuluttajat eivät innostu nyt uusista tuotteista.

Toimitusjohtaja Jaatinen kertoo, että kaupan alalla puhutaan, että valikoimia jopa vähennettäisiin. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic