Kanta-Häme

Paccor pyörii Moreenissa

Paccor on vuoden vaihteessa siirtänyt kokonaan tuotantonsa Käikälästä uuteen tehtaaseen Painokankaan Moreeni-yritysalueelle. Hämeenlinnan Kantolan tehtaan tuotanto on muutettu uusiin tiloihin maaliskuun loppuun mennessä.

– Meillä ei ole enää 1. tai 2. tammikuuta toimintaa Käikälässä. Myös vuokrasopimuksemme tiloista päättyy, kertoo Paccorin toimitusjohtaja Marita Jaatinen.

Paccorin uuden tehtaan ensimmäinen tuotantolinja käynnistyi lokakuussa. Yhtiö on jo saanut 12–13 tuotantolinjaa uusiin tiloihin Painokankaan Moreeni-yritysalueelle. Käikälässä on edelleen 7–8 tuotantolinjaa.

Siirtyminen…aikatalussa

– Kiinteistö luovutettiin meille suunnitelmien mukaisesti syyskuussa. Tuotannon siirtäminen uuteen tehtaaseen on niin ikään sujunut suunnitellulla tavalla, Jaatinen sanoo.

Paccor rakennutti noin 20 000 neliön uuden tehtaan Moreeni-alueelle Hämeenlinnaan. VR-Transpoint, joka vastaa Paccorin kuljetuksista, rakennutti tehtaan kylkeen oman logistiikkakeskuksen. Paccor on ollut Huhtamäen vuokralainen Käikälässä ja Kantolassa.

– Olemme viikoittain käynnistäneet yhden tai kahden linjan tuotannon uudessa tehtaassa.

Linjoja on rakentamassa 20–30 ulkopuolista työntekijää. Muutto on luonnollisesti työllistänyt myös Paccorin omia työntekijöitä.

Paccor uusii tuotantolinjojaan noin 9 miljoonalla eurolla samalla, kun se siirtyy uusiin tiloihin. Tuotantoa automatisoidaan, mikä vähentää myös Paccorin työvoiman tarvetta. Noin 300 henkilöä työllistänyt yritys tarvitsee jatkossa vain noin 200 työntekijää. Paccorin 92 työntekijän irtisanomiset astuvat voimaan portaittain samalla, kun yritys käynnistää linjoja uudessa tehtaassa.

– Tarvitsemme kuitenkin lisäkäsiä, kun väliaikaisesti toimimme kolmessa eri tehtaassa, Jaatinen sanoo.

Kymmenien…miljoonien sijoitus

Paccor tekee jätti-investoinnit tuotantonsa uudistamiseen. Uusi tehdaskiinteistö maksaa noin 20 miljoonaa euroa. Yritys uusi tuotantoaan jo ennen muuttoa noin 6 miljoonalla eurolla. Paccor otti käyttöön muun muassa uusia kahdeksanväripainokoneita, joilla parannetaan painojälkeä.

Huhtamäki myi toissa vuonna Euroopan muovipakkausteollisuutensa pääomasijoitusyhtiö Sun European Partnersin hallinnoimalle rahastolle. Pääomasijoitusyhtiö perusti viime vuonna Paccor-nimisen yrityksen, johon se kokosi pakkausteollisuutensa. Suomen Consumer Goods -yhtiöstä tuli Paccor-konsernin Suomen tytäryhtiö Paccor Oy.

Consumer Goodsilla oli tuotantoa vain Hämeenlinnassa Käikälän ja Kantolan tehtaissa. Käikälän tehtaassa Huhtamäki jatkaa lähinnä kartonkisten kuluttajatuotteiden valmistusta. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic