Kanta-Häme

Pahoinpitelyt työllistivät poliisia – Nainen paiskattiin katuun autotapahtumassa Hämeenlinnassa

Arkistokuva.

Hämeen poliisilla oli kiireinen vuorokausi lauantain ja sunnuntain välillä. Partioilla oli vuorokauden aikana 324 hälytystehtävää, joista yövuoron partiot hoitivat 191.

Hämeenlinnassa kello 4.10 sunnuntaiaamuna mies paiskasi katuun naisen, joka oli mennyt rauhoittelemaan kolmen miehen sanaharkkaa. Heiton seurauksena naisen päähän tuli verta vuotava haava. Naisen pää oli osunut katuun Linna Cruising -tapahtuman taksitolpalla.

Poliisi otti 52-vuotiaan miehen kiinni.

 

Kikaristonkadulla Hämeenlinnassa poliisi kiinnitti lauantaina aamupäivällä huomiota henkilöautoon, jonka kuljettaja ei käyttänyt turvavyötä.

Partio pysäytti kyseisen auton, jota kuljetti 72-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,73 mg/l tuloksen. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.

 

Riihimäellä poliisipartio pysäytti lauantaina puoli kuuden aikaan illalla Arolammintiellä henkilöauton, jota kuljetti 31-vuotias mies.

Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinin osalta.

Autoon tehtiin etsintä, jonka yhteydessä autosta löytyi huumausaineita ja sen perusteella myös auton kyydissä ollut 23-vuotias nainen otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.

Poliisi epäilee autoa kuljettanutta miestä huumausainerikoksen lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

 

Moottoripyöräpartio puolestaan havaitsi Riihimäen Mattilantietä keskustan suunnasta tulevan kilvettömän mopon, joka kääntyi Uusi Herajoentielle. Partion lähdettyä mopon perään, mopoilija paineli karkuun.

Mopoilija kiihdytti nopeutensa selvästi yli sallitun 40 km/h nopeusrajoituksen ajaen kevyenliikenteenväylällä. Mopoilija yritti karistaa moottoripyöräpartion kannoiltaan ajamalla nurmialueella ja yrittämällä ajaa ojan yli. Lopulta partio sai 16-vuotiaan mopon kuljettajan kiinni tämän kaatuessa.

Partion tarkastaessa mopon kuntoa, ilmeni, että se oli muutettu moottoripyöräksi. Poliisi tutkii törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.

 

Forssassa 28-vuotias mies kuljetti henkilöautoa lauantaina kello 17.30 Linikkalankadulla amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Hänellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies on jäänyt 16 kertaa kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vuoden sisällä.

Poliisi takavarikoi miehen kuljettaman auton toistuvien rattijuopumusten ja kulkuneuvon kuljettamisien vuoksi.

Hämeen alueella jäi kiinni kuusi rattijuoppoa, joista kolme oli huumerattijuoppoja. Lisäksi pahoinpitelyt työllistivät partioita kaduilla ja asunnoissa.