Kanta-Häme

Päihdetyön viikolla vahvistetaan onnea

Ehkäisevän päihdetyön viikon teemana on tänä vuonna ”Onnea vahvistamassa”.

– Viikon aikana haastamme kaikkia pohtimaan, millaista on omannäköinen hyvä elämä ja minkälaisia arkea rikastuttavia ja tukevia yhteisöjä meillä on ympärillämme, sanoo A-klinikkasäätiön Hämeen palvelualueen ehkäisevän päihdetyön koordinaattori Niina Kettunen.

Tänään käynnistyvällä viikolla Hämeenlinnan ehkäisevän päihdetyön yksikkö esittelee myös uuden, juuri valmistuneen seudullisen wiki-sivuston. Sen kautta kuntalaiset voivat tutustua seudulla tehtävään työhön.

Painopisteenä nuoret ja työikäiset

– Monen ensimmäinen ajatus on, että ehkäisevä päihdetyö on valistustyötä kouluilla tai asiakkaiden vastaanottoa. Pääosa työstä on kuitenkin nykyisin erilaisissa verkostoissa ja työryhmissä toimimista. Pyrimme yhdessä vaikuttamaan asenteisiin ja päihdetietouteen, Kettunen kertoo.

Elämänkaariajattelun mukaisesti ehkäisevä päihdetyö kohdistetaan kaikille ikäryhmille lapsista vanhuksiin. Vuosina 2013–2015 yksikön toiminnan painopisteet ovat nuorille ja työikäisille suunnatun työn kehittäminen.

Seudullisella sivustolla kerrotaan ehkäisevän päihdetyön eri osa-alueista, kuten kampanjoista, teemaviikoista ja -päivistä sekä tapahtumista. Lisäksi sivustolle on koottu muun muassa eri työryhmien muistioita ja asialistoja.

Verkkosivujen toivotaan kannustavan kuntalaisia antamaan ideoita ja palautetta ehkäisevästä päihdetyöstä.

Sivustoa ylläpitävät ehkäisevän päihdetyön koordinaattorit Niina Kettunen ja Katri Lartama sekä ehkäisevän päihdetyön yhteyshenkilöt, Jenni Kostamo Hattulasta ja Satu Punkari Janakkalasta.

Sivuston löytää osoitteista http://ehkaisevahame.pbworks.com ja http://toimipaikka.a-klinikka.fi/hame/hameenlinna/ehkaiseva-paihdetyo.

Päihdefoorumissa teemana peliriippuvuus

Ehkäisevän päihdetyön viikolla 4.–8. marraskuuta Hämeenlinnan seudulla on monenlaista ohjelmaa, josta vastaa ehkäisevän päihdetyön yksikkö yhteistyökumppaneineen.

Eniten tilaisuuksia on Hattulassa, jossa on ohjelmaa joka päivälle. Parolassa kirjastossa sekä varhaiskasvatus- sekä koti- ja asumispalveluyksiköissä on teeman mukaista ohjelmaa joka päivä, samoin Nurtsilla muina päivinä paitsi torstaina.

Ehkäisevän päihdetyön foorumi järjestetään Hämeenlinnassa tiistaina 5. marraskuuta ja Janakkalassa keskiviikkona 6. marraskuuta. Molempien teemana on pelaaminen ja peliriippuvuus. (HäSa)

 

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic