Kanta-Häme

Päihtyneet kuljettajat pitivät poliisin kiireisenä

22-vuotias mies jäi vuoden sisällä 19. kerran kiinni kortitta ajamisesta. Poliisi pysäytti miehen lauantaina puolen päivän aikaan Hämeenlinnassa Harvialantiellä ja poisti autosta rekisterikilvet, koska omistajanvaihdosilmoitus oli tekemättä.

Lauantaina iltapäivällä Riihimäellä Karan kaupunginosassa poliisi pysäytti henkilöauton, jonka 26-vuotias naiskuljettaja puhui ajon aikana matkapuhelimeen. Tarkemmassa tutkimuksessa selvisi, että nainen oli ajokiellossa, eikä hänellä ollut ajo-oikeutta. Puhalluskokeen tulos oli nolla promillea, mutta huumepikatestin perusteella naista epäillään lisäksi rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Verikokeen jälkeen hänet vapautettiin.

Lauantai-iltana samaa autoa ajoi kantatiellä 54 Riihimäellä sen omistaja, 22-vuotias mies. Hän vaikutti päihtyneeltä, mutta puhalsi nolla promillea.

Huumepikatestin perusteella häntäkin epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies käytettiin verikokeessa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lauantai-iltana Jokioisissa valtatiellä 2 poliisin puhallusratsiaan ajoi kuorma-autolla 40-vuotias mies. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon heti paikan päällä.

Nuoret humalassa mopoajelulla

Sunnuntaina puolen yön jälkeen Forssan keskustassa poliisi pysäytti etuvalottoman mopon, jonka 16-vuotias kuljettaja oli alkoholin vaikutuksen alainen. Poika määrättiin ajokieltoon, ja hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Mopon kyydissä oli 13-vuotias tyttö, joka oli myös nauttinut alkoholia.

Poikaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta. Lasten vanhemmille ilmoitettiin asiasta samalla, kun poliisi toimitti lapset kotiin. Myös sosiaaliviranomaisille ilmoitettiin tapauksesta.

Sunnuntaina aamuyöllä henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla risteyksessä olevaan liikennevalotolppaan Hämeenlinnassa Hätilän kaupunginosassa. Törmäyksessä ei aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. (HäSa)

Menot