Kanta-Häme

Päihtyneitä kuljettajia liikenteessä

Sunnuntaina puolen päivän aikaan poliisipartio havaitsi Hämeenlinnassa ajoneuvon, jossa oli siihen kuulumaton rekisterikilpi. Kun partio pysäytti auton, kuljettaja ja apukuljettajan paikalla istunut mies vaihtoivat paikkaa. Noin 25-vuotias kuljettaja puhalsi nollat, mutta huumepikatesti osoitti positiivista tulosta kannabikselle ja amfetamiinille.

Alustavassa selvittelyissä ilmeni, että kyseinen ajoneuvo oli anastettu. Molemmat miehet otettiin kiinni. Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, huumausaineen käyttörikoksena ja ajoneuvorikkomuksena.

Sunnuntai-iltana puolestaan poliisipartio havaitsi henkilöauton ohittavan liikenteenjakajan väärältä puolelta. Partio lähti seuraamaan ajoneuvoa, joka seuraavaksi ajoi vasten punaista liikennevaloa siten, että toinen henkilöauto joutui väistämään. Seuraavassa risteyksessä auto ajoi jälleen vasten punaista liikennevaloa.

Poliisi sai pysäytettyä ajoneuvon Parolantielle. Autoa kuljetti noin 25-vuotias mies, joka puhalsi kaksi promillea poliisin seulonta-alkometriin. Autosta löytyi tutkanpaljastin.

Mies vietiin Hämeenlinnan poliisiasemalle epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja paljastinlaiterikkomuksesta. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic