Kanta-Häme

Päijät-Häme ahmi paikat

Perussuomalaisten Lulu Ranteen ja Kari Ilkkalan vaali-ilta alkoi hiljaisuudella, kun iltakahdeksalta ennakkoäänet ennustivat seitsemän paikan menetystä.

Hämeen vaalipiirissä Anne Louhelainen Hollolasta ja Rami Lehto Lahdesta varmistivat läpimenonsa jo varhain, mutta kolmatta paikkaa joutuivat hämeenlinnalaiset jännittämään.

Ilkkala oli äänimäärällään ulkona, mutta Ranne jännitti omaa läpimenon mahdollisuuttaan.

– Tämä on veitsellä keikkumista. Enempää en kyllä itse olisi voinut tehdä, Ilkkala kuvaili illalla.

Ranne kamppaili puolueen kolmannesta paikasta istuvan kansanedustajan Ismo Soukolan sekä hollolalaisen Jari Ronkaisen välillä.

– Loppuun asti täällä on oltava! Luotan siihen, että kolmas (ehdokas) tulee, vielä Kanta-Hämeestä ja Hämeenlinnasta. Vielä tyytyväisempi tietysti olen, jos se kolmas olen minä, Ranne sanoi Verkatehtaalla.

Ronkainen oli iltakymmenen aikaan menossa kolmantena ehdokkaana, ja hiljalleen hänen kaulansa kasvoi. Lulu Ranteen ilta kului pitkälti teksti-tv:n edessä, kun hän seurasi ääntenlaskennan tilannetta.

Hiljalleen alkoi Ronkaisen kaula kasvaa, ja kymmenen aikaan Ranne oli jäämässä varakansanedustajaksi. Perussuomalaisten kannatus näytti olleen korkeampi Päijät-Hämeessä.

– Oli meille yllätys, että Päijät-Hämeessä kannatus oli suuri. Jamesin (Hirvisaaren) ääniä on varmaan mennyt muille. Varakansanedustajuudesta olen tyytyväinen, Ranne kuvaili. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020