Kanta-Häme

Paikallisia porkkanoita paikalliselle porukalle

Marjoja, vihanneksia, leipää ja muita herkkuja.

Perinteinen Härkätien juhla on houkutellut Hämeenlinnan torin lähes täyteen ihmisiä, kun lähialueiden tuottajat ovat tulleet paikalle myymään parhaimpia herkkujaan.

Marjo ja Juulia Rummukainen nappaavat oransseja, keltaisia ja violetteja porkkanoita Orastava aurinko -myymälän kojusta pussiinsa.

Rummukaiset käyvät torilla lähes aina, kun siellä tapahtuu jotain. Tänään he ovat tulleet Härkätien juhlaan lähinnä katselemaan, mutta yleensä mukaan tarttuu myös jotain.

Porkkanoita jänikselle

Yhdeksänvuotias Juulia Rummukainen kertoo, että he ostavat usein torilta jäätelöt ja herneitä. Tänään pussiin sujahti kuitenkin porkkanoita, koska Rummukaisten pihassa vierailee nykyään jänis.

– Annamme osan porkkanoista sille, Juulia Rummukainen kertoo.

Vaikka tänään on tarjolla lähiruokaa, se ei ole Rummukaisille tapahtuman pääasia.

– Täytyy myöntää, että aika vähän tulee katsottua sitä, mistä ruoka on peräisin, Marjo Rummukainen sanoo.

– Mutta tästä lähtien me kyllä katsotamme, Juulia Rummukainen lupaa.

Musiikkia ja herkkuja

Samaan aikaan torilla on myös Hämeen Sanomien järjestämä tähtitapahtuma, jossa esiintyy Pekka ja pitkä -duo. Tapahtuman takia paikalle ovat saapuneet Jarmo Juppala, Tytti Leivo ja Heljä Kaartinen.

– Kierrämme kaikki tähtitapahtuma, ja tämä duo on todella hyvä, Juppala kertoo.

He ovat muutenkin aktiivisia torilla kävijöitä. He tulevat torille oikeastaan aina, kun siellä tapahtuu jotain. Tänään he ovat tulleet paikalle musiikin takia, mutta myös myytävät herkut kiinnostavat.

– Marjoja tulee varmaan ainakin ostettua, Kaartinen sanoo. (HäSa)

Menot