Kanta-Häme

Paikallisille yrityksille uusia tapoja osallistua Assin rakentamiseen

Ahveniston sairaala -allianssi tapaa paikallisia yrityksiä.
Havainnekuva Ahveniston uuden sairaalan pääsisäänkäynnistä, jonka pitäisi ohjata tulijat oikeaan paikkaan.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri pyrkii saamaan paikalliset yrittäjät ja yritykset mahdollisimman tiiviisti mukaan uuden keskussairaalan Assin rakennushankkeeseen.

Uskotaan, että paikalliset yritykset saadaan tavallista paremmin osallistumaan hankkeeseen, koska se tehdään allianssi-mallilla.

– Allianssi antaa tavallista kilpailutusta ja projektiurakkaa enemmän aikaa paikalliseen yhteistyöhön. Kun asioita kartoitetaan, löydetään uusia tapoja osallistua urakoihin, sanoo Ahveniston sairaala -allianssin hankintapäällikkö Pauli Rissanen.

 

Allianssi-malli tarkoittaa, että allianssiin osallistuvat yritykset suunnittelevat ja päättävät hankkeen etenemisestä yhteistyössä varsinaisen tilaajan kanssa. Mallin uskotaan yleisesti alentavan kustannuksia, nopeuttavan hanketta ja parantavan laatua.

Ahveniston sairaala -allianssi järjesti paikallisille yrittäjille tapaamisen Elomessuille. Yhteistyömahdollisuuksia selvitetään 26. syyskuuta tapaamisessa, joka on Verkatehtaalla

Rissanen kertoo, että Kanta-Hämeeseen on haettu kokemuksia Kainuun uuden keskussairaalan rakentamisesta. Sitä tehdään myös allianssilla.

– Kainuun kokemusten mukaan yhteistyö paikallisten yritysten kanssa on aloitettava hyvissä ajoin.

Uusi Ahveniston sairaala valmistuu suunnitelmien mukaan vuonna 2025. Allianssi arvioi, että rakentaminen vilkastuttaa muutakin elinkeinoelämää viisi vuotta.

 

Uuden Assi-sairaalan alkuperäinen kustannusarvio on 380 miljoonaa euroa. Kustannuksia aiotaan puristaa pienemmiksi 60 miljoonalla eurolla. Jos nykyisen sairaalan C-rakennusta voidaan hyödyntää, kustannukset saadaan ehkä vielä pienemmiksi.

Sairaanhoitopiirin kokoamaan allianssiin kuuluvat sen lisäksi rakennusliike Skanska, insinööritoimisto Sweco ja arkkitehtiyhteenliittymä Team Integrated. HÄSA

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic