Kanta-Häme

Pain Confessor löi uutta löylyä

 

Pain Confessor haudutteli levyään viisi vuotta. Syntyi tuplabasarin pönkittämää metallia, jolla kelpaa pyrkiä Eurooppaan.
 
– Tutut elementit ovat olemassa, mutta ääripäät on jalostettu entistä kauemmas toisistaan, kitaristi Tuomas Kuusinen tiivistää suurimman muutoksen Pain Confessorin musiikissa.
 
Hämeen Sanomat pääsi kuuntelemaan tuoreeltaan yhtyeen lokakuussa julkaistavan neljännen studioalbumin, joka kantaa nimeä Incarcerated. Kuusisen määritelmä pitää paikkansa: kun karjutaan, räyhä nousee syvältä sisuskaluista, minkä vastineeksi melodiset osuudet, maalailevat kitarasoolot ja koskettimet saavat ja ottavat hyvin tilaa tykityksen keskellä.
 
Ei ihme, että Kuusinen ja laulaja Make Kivistö ovat kotoisessa Sound Supremessa äänitetystä ja tällä viikolla Helsingissä Chartmakers-studiolla masteroidusta levystä innoissaan. Komealta kuulostaa.
 
– Tauko taisi tehdä hyvää. Nyt on debyyttilevyfiilikset ja maailman mahtavin olo kun saa uutta musiikkia tarjolle, Kivistö hehkuttaa.
 
Uusi kitaristi, rumpali ja levy-yhtiö
Vuonna 2007 julkaistun edellisen levyn jälkeen bändille on tapahtunut paljon. Rumpali Aki Kuusinen liittyi yhtyeeseen pari vuotta sitten, kitaristi Jaska Kunnas viime vuonna ja keväällä 2012 bändi teki uuden levytyssopimuksen Spinefarm Recordsin kanssa.
 
Nykyään levytyssopimus ei enää ole menestymisen – tai ainakaan kuulluksi tulemisen – edellytys, mutta Kuusisen mukaan ehdoton, jotta sedät jaksavat vielä yrittää.
 
– Meistä on tullut iskäbändi, eikä aika mitenkään riitä itse promoamiseen. 
 
Sopimuksen myötä toteutui myös yhtyeen tuoreimman jäsenen haave. 
 
– Jaska sanoi kun liittyi bändiin, että hänen yksi haaveensa toteutuu kun pääsee tekemään levyä, minkä maksaa joku muu, Kuusinen nauraa.
 
Julkistuskeikka Suisto-klubilla
Pain Confessor tähtää kotimaan keikkojen lisäksi Eurooppaan.
 
– En enää elättele Ferrari-unelmia, vaan hienointa olisi päästä näkemään uusia maita ja paikkoja, Kuusinen sanoo.
 
Sitä ennen yhtye kuitenkin juhlii 10-vuotista historiaansa ja levynjulkaisua Suisto-klubilla. Keikalla kuullaan uusi levy läpi kokonaisuudessaan, minkä lisäksi lavalle nousee bändin aiempia jäseniä soittamaan vanhempaa materiaalia.
 
– Perhana, kymmenen vuotta joista viisi on tusattu keskenään. Älytöntä. (HäSa)
 
 
Incarcerated julkaistaan 10. lokakuuta. Pain Confessor Suisto-klubilla 27. lokakuuta.

Päivän lehti

26.1.2020