Kanta-Häme

Painot saavat kyytiä Keskiaikamarkkinoilla

Voimamiehet ja -naiset mittelevät paremmuudesta Ylämaan kisoissa eli Highland Gameseissa Hämeen keskiaikamarkkinoilla lauantaina.

Kyseessä on lajin SM-kilpailu, jonka Heavy Events järjestää nyt toisen kerran. Myös edellinen kilpailu järjestettiin Hämeenlinnassa, mutta ei Keskiaikamarkkinoiden yhteydessä vaan keväällä 2012.

Heavy Eventsin Jyrki Rantanen kertoo, että kilpailu päätettiin siirtää Keskiaikamarkkinoiden yhteyteen viime vuoden hyvien kokemusten perusteella.

– Meillä oli viime vuonna näytös Keskiaikamarkkinoilla, ja yhteistyö toimi erittäin hyvin. Näin saamme enemmän yleisöä ja näkyvyyttä kilpailulle, ja järjestäjän näkökulmasta on helppoa tuoda tapahtuma valmiisiin puitteisiin, Rantanen sanoo.

Mukana 22 kilpailijaa

SM-kisaan on ennakkoon ilmoittautunut 22 kilpailijaa. Highland Gameseissa lajeina ovat raskaan kivikuulan työntö, hirrensyöksy sekä kiinteävartisen moukarin ja painojen heitto.

Rantasen mukaan odotettavissa on tiukkaa taistelua, sillä miesten sarjassa Suomen menestynein Highland Games -kilpailija Janne Hartikainen saa vastaansa kymmenen kovaa haastajaa.

Naisten sarjassa on myös ennätysmäärä osallistujia, ja uutena kasvona mukana on muun muassa Suomen vahvimman naisen titteliä kantava Niina Jumppanen.

Nähtäväksi jää myös pystyykö Turengin Janne Virtanen uusimaan mestaruutensa masters-luokassa.

Ensi vuonna tapahtuma laajenee entisestään, sillä keskiaikamarkkinoiden yhteydessä on tarkoitus järjestää lajin PM-kisat. Rantanen arvioi, että kustakin Pohjoismaasta tulee mukaan 2-4 kilpailijaa riippuen siitä, mitkä sarjat kisassa järjestetään. (HäSa)

Highland Games Hämeen keskiaikamarkkinoilla lauantaina 17. elokuuta kello 12 alkaen.

 

Päivän lehti

1.6.2020