fbpx
Kanta-Häme

Päivä ei käynnisty ilman Hämäriä - "Kymmenen pistettä kirjastolle ja sanomalehdelle"

Kalevi Lappalainen lukee joka aamu päivän lehden kirjastossa. Kuva: Esko Tuovinen

Nyt on pakko myöntää, ettei ainakaan Hämeen Sanomien lukijoiden päivä ala ilman paperista sanomalehteä.

Hämeenlinnalainen Kalevi Lappalainen on ottanut tavakseen lukea paikkakunnan aviisin kirjaston lehtienlukusalissa Wetterillä. Vasta vähän aikaa sitten Hämeenlinnaan palannut Lappalainen ei ole vielä ehtinyt tilata omaa lehteä.

– Olen aina pitänyt Hämeen Sanomista ja luen sen joka päivä mielelläni, Lappalainen sanoo.

Kaivokadulla asuva mies on tyytyväinen siitä, että hänen tulee lähdetyksi ulkoilemaan lehden takia.

– Kyllä minun nyt kelpaa. Muutin vuonna 1971 Karkkilaan, mutta palasin takaisin, kun poika muutti Tiiriöön. Olen viihtynyt tutussa kaupungissa todella hyvin, Lappalainen kehaisee.

 

Kirjastossa kuhisee viikonvaihteessa. Kalle Ruohomäki ja Tuomo Heiskari odottavat kyytiä ala-aulassa. Kummallekaan ei tule Hämeen Sanomia, mutta molemmat seuraavat lehteä aktiivisesti.

– Toivon Hämeen Sanomille vielä toista 140 vuoden taivalta, vaikka ikää olisikin silloin jo 280 vuotta, Heiskari huomauttaa.

Molemmat miehet uskovat paperilehden tulevaisuuteen, vaikka käyttävät lehden lukemiseen tietokonetta tai mobiilia.

Paperilehti on Heiskarin mielestä koukuttava, eikä siitä luopuminen ole ollut helppoa.

– Nyt puhutaan paljon digistä, mutta on aika varmaa, että paperilehti tulee kokemaan vielä renessanssin, miehet miettivät.

Sanna Lähteenmäki kehuu Hämeen Sanomien lisäksi melkein yhtä estottomasti myös Hämeenlinnan kirjastoa ja sen palveluja. Erityisen iloinen pirteä lehtori on Avolavasta, joka antaa paikallisille kyvyille mahdollisuuden loistaa.

Lähteenmäki sanoo käyvänsä paljon kirjastossa paitsi lainaamassa kirjoja myös lukemassa lehtiä. Hämeen Sanomat tulee kotiin, mutta muita paikallisia lehtiä tulee seurattua kirjastossa, jossa on rauha keskittyä lukemiseen.

– Kymmenen pistettä kirjastolle ja sanomalehdelle, Lähteenmäki kehuu. HäSa

 

Menot