Kanta-Häme

Päiväkodeille tunnustusta ympäristökasvatuksesta

Jaarlin Päiväkodit Aulanko saa lippusalkoonsa ympäristökasvatustunnuksen, Vihreän lipun, osoitukseksi pitkäjänteisestä ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä. Saman tunnustuksen saa Hämeenlinnassa myös Eteläisten päiväkoti ja Riihimäellä Harjunrinteen koulu.

Vihreä lippu on kansainvälinen ympäristökasvatusohjelma, joka toimii yli 50:ssä eri maassa. Ohjelman avulla päiväkoti on onnistunut liittämään kestävän kehityksen konkreettiseksi osaksi jokapäiväistä arkea.

Lapset ovat päiväkodin Vihreä lippu -projektissa aktiivisia vaikuttajia ja toimijoita aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he näkevät, että yhteisiin asioihin on mahdollista itse vaikuttaa. Vihreä lippu innostaa lapsia etsimään kestävämmän elämäntavan ja ympäristönsuojelun salat oivallusten ja elämysten kautta.

Jaarlin Aulanko -päiväkodissa vietetään Vihreä lippu -juhlaa maailman ympäristöpäivänä torstaina 5. kesäkuuta kello 9, jolloin Vihreä lippu nostetaan salkoon. (HäSa)